Gemeente Almere

Van werkloos naar werk en opleiding

29-10-2010 | Start: 15:00 | Eind: 17:00 | Locatie: Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe (MCFE) Almere

Onder het motto: 'Van werkloos op de bank naar vijf dagen werken en opleiding, de kans van je Leven!' zijn twintig jongeren zonder baan of opleiding gestart in de Technocampus Almere. Vijf dagen per week zijn ze aan de slag met hun baan en opleiding. Ben Scholten, wethouder Economische Ontwikkeling, bezoekt hen op vrijdagmiddag 29 oktober bij Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe (MCFE) Almere.

De gemeente Almere heeft Technocampus gevraagd een opleidingstraject vorm te geven voor jongeren die geĂŻnteresseerd zijn in de metaalsector. De jongeren die in het werk- en opleidingstraject zitten, zijn door het UWV en Technocentrum geselecteerd en het bedrijf MCFE is de gastheer voor de jongeren.

Deze twintig jongeren volgen een opleiding tot lasser en industrieel spuiter. Doordat de opleiding gebruik maakt van de faciliteiten in bedrijven heeft het bedrijfsleven een grote rol bij de wijze waarop de jongeren worden opgeleid. Na een jaar opleiding is hun kans op werk hoog, doordat ze de bedrijven kennen en doordat de bedrijven hen kennen.

Oproep aan bedrijven

In Technocampus werken veel partijen samen: Technocentrum Flevoland, UWV, ROC Flevoland, het Brancheservicepunt Techniek, Installatiewerk Oost Flevoland en het bedrijfsleven.
Technocentrum Flevoland roept nog meer bedrijven op zich aan te sluiten bij de Technocampus en ruimte en faciliteiten aan te bieden voor onderdelen van opleidingstrajecten. Daarnaast is het technocentrum op zoek naar bedrijven die deze jongeren een baan willen aanbieden.