Wim Bosman


System Alliance Europe breidt services uit 29-10-2010

Uitbreiding IT-systeem voor inkooplogistiek en distributielogistiek

Het Europese groupage netwerk System Alliance Europe (SAE) biedt vanaf nu mogelijkheden voor elektronische afhaalopdrachten, evenals op maat gemaakte klantspecifieke logistieke modellen. Met deze nieuwe functionaliteiten kunnen de System Alliance Europe partners het SAE-netwerk voor hun klanten nog flexibeler inzetten.

Europese afhaalopdrachten

Via de nieuwe IT-oplossing voor inkooplogistiek neemt de dichtstbijzijnde netwerkpartner van SAE afhaalopdrachten aan voor zendingen uit alle 23 partnerlanden. Via de webtoepassing "Cargocollect" kunnen de System Alliance Europe partners afhaalopdrachten elektronisch doorgeven en beheren, zelfs wanneer hun eigen IT-systeem nog niet voorziet in deze mogelijkheid. Door deze ontwikkeling zijn alle 166 bedrijven van de 47 netwerkpartners technisch gezien nog dichter samengebracht. Een ander pluspunt voor de klant: het Tracking & Tracing systeem "Cargotrack" biedt een maximale volgbaarheid van de zending: van afhaling tot aan levering. Elke statuswijziging die wordt doorgegeven via EDI of via "Cargocollect" is direct zichtbaar in "Cargotrack", te beginnen met de melding van de afhaling van de zending. Verder worden alle leveringsdocumenten elektronisch gearchiveerd en zijn kort na levering beschikbaar. "Een centraal aanspreekpunt en geïntegreerde, gestandaardiseerde IT-processen - Europese inkooplogistiek is nog nooit zo simpel geweest", vat Uwe Meyer, CEO van System Alliance Europe, de voordelen samen.

Competentie in op maat gemaakte logistieke klantoplossingen

De 47 netwerkpartners van SAE bieden met meer dan 1.500 directe lijndiensten en 150 Gateway verbindingen uitstekende mogelijkheden voor volledig op maat gemaakte Europese supply chain oplossingen. De nieuwe services met betrekking tot afhaalopdrachten bevorderen tevens de implementatie van klantspecifieke logistieke modellen, volledig ondersteund door het centrale IT-systeem. Daarmee kunnen ook complexe modellen voor distributie- en inkooplogistiek door middel van het SAE-netwerk verwerkt worden. Door het gebruik van logistieke modellen komen de sterke punten van centrale monitoring naar voren: geoptimaliseerde procedures en informatiestromen zorgen voor een volledige procestransparantie.