Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

29 oktober 2010

---

Nova College geeft voorbeeld

Leerlingen hebben milieudienst en gooien afval in de afvalbak

29 oktober 2010
De leerlingen van het Nova College gaan zelf hun buurt opruimen. Elke klas heeft twee keer in de week milieudienst. In 45 minuten gaan de leerlingen, gewapend met hesjes en prikkers, de omgeving van hun school schoonmaken.

Veel afval op de grond en in de struiken

Dit is hard nodig. Bewoners van omliggende woningen, passanten en de leerlingen zelf gooien veel afval op de grond en in de struiken. Met deze milieudienst laat het Nova College de leerlingen zien dat zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun omgeving door hun afval in de afvalbakken te gooien. De leerlingen geven met de milieudienst het goede voorbeeld aan buurtgenoten.

Milieudienst onderdeel van lesprogramma

De milieudienst wordt een vast onderdeel van het programma van de school. Stadsdeel Nieuw-West levert de benodigde materialen.

Op 1 november start

Op 1 november geeft stadsdeelwethouder Els Verdonk (Openbare Ruimte) het startsein voor de eerste `milieudienst' van het Nova College, gevestigd in het Mondriaangebouw in de Piet Mondriaanstraat.Tijd: 1 november, 13.45-14.30 uur. Locatie: Nova College, Piet Mondriaanstraat 140.

---