Politie Drenthe

Vrijdag 29 oktober 2010

Provincie Drenthe, 29-10-2010

Gaslek bij winkelcentrum

EMMEN Donderdagmiddag rond 15.00 uur is een gaslek ontdekt aan de Houtweg in de wijk Emmerhout in Emmen. Het lek is ontstaan door graafwerkzaamheden voor de renovatie van het winkelcentrum. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft de omgeving enige tijd afgezet. Naburige winkels zijn ontruimd en de betrokken ondernemers zijn opgevangen in de naastgelegen bibliotheek. Bewoners van de omliggende flats is gevraagd binnen te blijven en ramen en deuren dicht te houden. De brandweer heeft telkens metingen gedaan bij de ingang van de flats. Er was geen gevaar voor de omwonenden. Enexis heeft het lek gedicht. Het gebied is vanaf 18.15 uur vandaag (28 oktober 2010) weer vrijgegeven. De gemeente zal de betrokken winkeliers en omwonenden zoveel mogelijk persoonlijk en schriftelijk informeren over de gang van zaken.

Politie onderzoekt overval op man

Emmen De politie heeft donderdagmiddag in de wijk Emmerhout in Emmen uitgebreid sporenonderzoek gedaan na een overval op een 72-jarige man uit Emmen. De man fietste woensdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur op het fietspad nabij de Laan van de Eekharst, toen hij door zeker twee personen werd overvallen. De man kwam met zijn fiets ten val en werd bedreigd met een wapen. De daders gingen er zonder buit vandoor. Het slachtoffer raakte door de val licht gewond aan zijn been.Het slachtoffer deed pas donderdagmorgen melding van het incident en deed aangifte. Daarop rukte de recherche uit om alsnog sporen veilig te stellen. Een deel van het fietspad werd geruime tijd afgezet. Ook werd een speurhond ingezet. Donderdagavond heeft de politie een passantenonderzoek gehouden. De politie hoopt dat eventuele getuigen zich melden. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900 88 44 of anoniem (Meld Misdaad Anoniem) 0800 7000.

Politie houdt alcomobilisten aan

BEILEN De politie heeft donderdagnacht een 22-jarige automobilist uit Beilen op de Hekstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Hij bleek in overtreding te zijn en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 295 ug/l. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt.

COEVORDEN Een 46-jarige automobilist uit Zwartmeer is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Krimweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was door de Koninklijke Marechaussee op de A37 ter hoogte van Klazienaveen aan de kant van de weg gezet voor een controle. Op basis van een blaastest werd duidelijk dat de man alcohol had gedronken. De man werd overgebracht naar een politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 840 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. Het rijbewijs van de man werd ook ingevorderd omdat dit niet de eerste keer was dat de man werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

BEILEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige automobilist uit Emmen op de Linthorst Homanweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was aan de kant van de weg gezet voor een alcoholcontrole. Aan de hand van de uitslag van een blaastest werd de man aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 195 ug/l. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt.

BEILEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 21-jarige automobilist uit Groningen op de A28 aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. De blaastest gaf aan dat de automobilist alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij scoorde 155 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

BEILEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 33-jarige automobilist uit Hoogerheide op de Domoweg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. De blaastest gaf aan dat de automobilist alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij scoorde 405 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Man aangehouden voor mishandeling

BEILEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige man uit Coevorden aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht dat hij bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg drie personen heeft mishandeld. De man werd door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Auto op de kop in de sloot

DE WIJK In de nacht van donderdag op vrijdag is een 33-jarige vrouw uit Veeningen met haar auto op de kop in een sloot terecht gekomen. De automobiliste reed over de Stapelerveldweg en raakte door onbekende oorzaak van de weg en belandde vervolgens op de kop in een sloot. De vrouw raakte niet gewond. De vrouw moest een blaastest ondergaan en deze gaf aan dat de vrouw alcohol had gedronken. De 33-jarige automobiliste werd vervolgens aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zij scoorde 445 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Man aangehouden na vernieling

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 19-jarige man uit Assen aangehouden op de Welheugte wegens vernieling. De man wordt ervan verdacht een tuinbankje en een tuintafeltje te hebben vernield. Agenten konden de man na de melding aanhouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in behandeling.

Politie houdt winkeldief aan

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagochtend een 72-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Alteveerstraat. De vrouw had een aantal artikelen in een trolley gedaan en had deze niet afgerekend. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt.