De Nederlandse Bank

Olaf Sleijpen en Femke de Vries nieuwe divisiedirecteuren DNB

Nieuwsbericht

Datum 29 oktober 2010

Olaf Sleijpen (1970) is per 1 januari 2011 benoemd tot divisiedirecteur Toezicht pensioenfondsen en beleggingsondernemingen bij de Nederlandsche Bank (DNB). Sleijpen is afkomstig van de APG Groep N.V., waar hij sinds 2008 actief is als directeur Institutional Clients en lid van de directieraad Cordares Holding N.V. Sleijpen volgt Femke de Vries (1972) op. De Vries wordt als divisiedirecteur verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe toezichtdivisie. Olaf Sleijpen

Olaf Sleijpen (1970) is per 1 januari 2011 benoemd tot divisiedirecteur Toezicht pensioenfondsen en beleggingsondernemingen bij de Nederlandsche Bank (DNB). Sleijpen is afkomstig van de APG Groep N.V., waar hij sinds 2008 actief is als directeur Institutional Clients en lid van de directieraad Cordares Holding N.V. Van 2004 tot 2008 was hij werkzaam in diverse directiefuncties bij Stichting Pensioenfonds ABP. Sleijpen heeft eerder bij DNB gewerkt. Na zijn studie economie in Maastricht trad hij in 1993 in dienst bij de bank, waar hij van 1997 tot 2001 managementfuncties vervulde. Van 2001 tot 2004 was hij aan de Europese Centrale Bank in Frankfurt verbonden als adviseur van de toenmalige president Duisenberg. Sinds 2007 is Sleijpen bijzonder hoogleraar 'European Economic Policy' aan de Universiteit van Maastricht.
Femke de Vries

Sleijpen volgt Femke de Vries (1972) op. De Vries wordt als divisiedirecteur verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe toezichtdivisie. Zij trad in 2003 in dienst bij DNB. Sinds 2009 is De Vries werkzaam als divisiedirecteur Toezicht pensioenfondsen en beleggingsondernemingen. Daarvoor bekleedde ze aantal andere managementposities. Voordat ze bij DNB kwam werken, is De Vries actief geweest bij het ministerie van Financiën en het ministerie van Justitie. Met deze overstap van De Vries is de vacature vervuld die ontstaan is door het vertrek van Rudi Kleijwegt naar de Rabobank per 1 mei 2011. Kleijwegt heeft in overeenstemming met de regels met onmiddellijke ingang zijn toezichtwerkzaamheden bij DNB neergelegd.
---