Hoefnet

Nieuws

Menduro bij Achter 't Peerd

29-10-2010

Op zondag 14 november vindt de eerste Menduro plaats. Deze rit wordt gehouden in de omgeving van Eefde en Gorssel, waarbij elementen van op tijd rijden en het afleggen van proeven worden gecombineerd.

De Menduro is een innovatie van de bestaande Soeprit van Achter 't Peerd die ieder jaar in november wordt verreden. De Menduro is afgeleid van het motorsportonderdeel Enduro, waarbij de deelnemers naast het rijden op de openbare weg met vooraf vastgestelde tijden, proeven afleggen waarin ze hun bekwaamheid laten zien.
Dit principe is ook het uitgangspunt voor de Menduro. De Menduro is circa 25 km lang, met onderweg vier hindernissen, obstakels in verschillende terreinen, die de deelnemers moeten nemen. Halverwege de rit is er een lunchpauze met erwtensoep en broodjes. De start en finish zijn in het centrum van Eefde bij autobedrijf Lenselink.

Deelname aan de rit is gratis en de winnaar krijgt een wisselbokaal. Informatie en inschrijvingen: eefdepr@gmail.com of via Peter Lenselink 06-46105850.
Vanaf 9.00 uur staat de koffie klaar en de eerste deelnemer start om 09.30 uur op de parkeerplaats van autobedrijf Lenselink, Schoolstraat 11 in Eefde.
Meer informatie en starttijden: www.achtertpeerd.com.