Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 29-10-2010

Verkeersongeval

RHENEN Donderdagochtend 28 oktober heeft omstreeks 07.50 uur een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Lijnweg. Hierbij is een automobilist met twee andere autobilisten in botsing gekomen. Deze man is hierbij lichtgewond geraakt.

Die ochtend reed een 64-jarige automobilist uit Ochten vanuit Veenendaal in de richting van Kesteren op de Lijnweg. Op nog onverklaarbare wijze reed hij plotseling met zijn auto de berm in. Toen hij dit corrigeerde, kwam hij op de andere weghelft terecht. Hierbij reed hij tegen de auto van een 37-jarige man uit Bruchem. Vervolgens reed de automobilist uit Ochten frontaal tegen een auto van een 51-jarige bestuurder uit Buren die vanaf de Rijnbrug reed in de richting van Veenendaal.

De automobilist uit Ochten is met de ambulance ter controle meegenomen naar het ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Hier bleek hij een gebroken sleutelbeen te hebben. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de toedracht van deze verkeersongevallen.

Overval op bedrijf

DRIEBERGEN- Op donderdagochtend werd een overval gepleegd op een juwelier. Vier verdachten werden aangehouden.

Omstreeks 09.30 uur kwamen drie mannen de zaak binnen en bedreigden de winkelier met een vuurwapen. Er werd ook geschoten door de overvallers maar niemand raakte gelukkig gewond. In de zaak werden vitrinekasten kapotgeslagen en de daders gingen er vandoor met een groot aantal sieraden. De politie werd gewaarschuwd en keek met veel agenten uit naar de verdachten. Op de oprit bij Maarn aan de A12 werd de auto met daarin de verdachten gesignaleerd. Door agenten werden vervolgens waarschuwingsschoten gelost. Een overvaller werd direct aangehouden. Drie anderen vluchtte de bossen in. De omgeving werd afgezet en een politiehelikopter en politiehonden werden ingezet op zoek naar de verdachten. Uiteindelijk konden de drie overvallers worden aangehouden. Hier werd een van de mannen in zijn been gebeten door een politiehond. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.