Politie Flevoland

Hennepplantage in woning geruimd

Dronten, 29-10-2010 o Tijdens een oefening van de brandweer stuitten brandweerlieden op een mogelijke hennepplantage in een woning. De politie trof later een hennepplantage aan van 700 wietplanten.

Donderdagmiddag 28 oktober vonden brandweerlieden het opvallend dat een woning aan de Boomgaardweg geblindeerde ramen had en houtwerk aan de binnenkant van woning. Dit zijn signalen die mogelijk kunnen wijzen op een hennepplantage in een woning.

De politie trof later inderdaad een hennepplantage aan van ongeveer 700 wietplantjes. Alle planten zijn geruimd en de woning is op last van de gemeente Almere voor drie maanden gesloten. Doordat apparatuur om de planten te kunnen kweken op onveilige wijze was geïnstalleerd en er stroom werd getapt, hebben de brandweer en de politie een brandgevaarlijke situatie kunnen onderscheppen. Deze hennepplantage en hennepplantages in het algemeen (in woningen) zijn om deze reden erg gevaarlijk voor omwonenden. De politie roept daarom op bij verdachte signalen altijd contact op te nemen via 0900-8844 om uw vermoeden te overleggen.