Politie Groningen

Vrijdag 29 oktober 2010

Provincie Groningen, 29-10-2010

Twee jonge mannen gewond bij vechtpartij

GRONINGEN Bij een vechtpartij op het Stationsplein in Groningen zijn vrijdagmorgen rond 05:00 uur twee jongeren (beiden 18 jaar) uit Winsum gewond geraakt. Er ontstond een vechtpartij tussen twee groepen en daarbij werd vermoedelijk als wapen een fietsketting gebruikt. De slachtoffers liepen verwondingen aan het hoofd op en moesten ter plekke door ambulancemedewerkers worden behandeld. Wat de aanleiding van de ruzie tussen de twee groepen jongeren is geweest is nog niet duidelijk. De politie adviseerde de benadeelden aangifte te doen.

Man voor mishandeling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 18-jarige man uit Winsum mee naar het politiebureau genomen voor mishandeling. De verdachte zou in een horecagelegenheid in de Gelkingestraat een 19-jarige man uit Deventer in zijn gezicht hebben geslagen. Door de beveiliging werd de 18-jarige overgedragen aan agenten. De politie stelt een onderzoek in, het slachtoffer deed aangifte. Een aantal getuigen zullen worden gehoord.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 27-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op de Brailleweg in Groningen. De bestuurder van een snorfiets had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man 1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen aangehouden voor geweldpleging

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht drie mannen uit Groningen (in de leeftijd van 18 tot 20 jaar oud) aangehouden voor mishandeling. Het drietal wordt verdacht van het slaan van andere mannen in een horecagelegenheid aan de Grote Markt. Zij zitten vast. De politie stelt een onderzoek in en van het incident is aangifte gedaan.

Hulverleners in actie na melding persoon in water

OUDESCHIP Diverse hulpverleningsinstanties zijn vrijdagmorgen in de weer geweest naar aanleiding van een melding vanuit de Emmapolder bij Oudeschip. Een persoon belde de politie nadat hij had gezien dat een onbekende man het water in liep. De melder zag de man daarna niet meer en er werd gevreesd voor het leven van de man in het water. Samen met de politie uit de omgeving van Uithuizen gingen ook de brandweer, de waterpolitie en de kustwacht op zoek naar de vermiste man. Ook een helikopter heeft boven het water gezocht. Na een klein uur bleek de vermiste man een visser te zijn. Hij was zich van geen kwaad bewust.

Geld gepind na wisseltruc

STADSKANAAL Donderdag is een 73-jarige man uit Stadskanaal geld van zijn rekening kwijtgeraakt na een wisseltruc, waarbij zijn pinpas is gestolen. Rond het middaguur had de man geld gepind bij een automaat in een supermarkt aan het Gandhiplein. Daarna werd hij buiten de winkel aangesproken door een vrouw die hem vroeg of hij geld kon wisselen. De man pakte zijn portemonnee en liet zien dat hij geen wisselgeld had. Kort daarna merkte hij dat de bankpas was verdwenen. Vrijwel direct na de wisseltruc is er geld gepind, waaruit blijkt dat de vrouw die om wisselgeld vroeg kans heeft gezien om de pinpas uit de portemonnee te halen. De politie doet nader onderzoekt en gaat camerabeelden opvragen bij de pinautomaat. Verder adviseert de politie om alert te zijn bij dit soort vragen, want met enige regelmaat wordt deze truc met succes toegepast.

VEENDAM Korte tijd na de melding in Stadskanaal gebeurde iets soortgelijks aan het Promenadepad. Daar werd een man, nadere gegevens zijn niet bekend, op het parkeerdek aangesproken door een vrouw die vroeg of hij geld kon wisselen. Daarbij deed ze een greep in zijn portemonnee, waarna de man haar een tik over de vingers gaf. Daarna ging de donkergekleurde vrouw met zwart haar en een donker petje op, er van door.

Man aangehouden met harddrugs

GRONINGEN Donderdagavond heeft de politie aan het Stokroosplein een 25-jarige man uit Assen aangehouden. Hij kwam uit een woning en werd gecontroleerd op het bezit van drugs. Hij had een paar gram heroïne en cocaïne en een geldbedrag van enkele duizenden euros bij zich. De Drent is aangehouden en het geld en de drugs zijn in beslag genomen.

Alcohol in het verkeer

ZUIDHORN Donderdagavond zagen agenten op de Rijksstraatweg een auto slingerend rijden en gaven de automobilist een stopteken. De bestuurder, een 38-jarige man uit Ulrum, had stevig gedronken. De blaastest kwam uit op 1,7 promille. Normaal gesproken wordt bij deze uitslag het rijbewijs ingevorderd, maar deze bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben.

Politie houdt man aan na belediging

GRONINGEN Donderdagnacht heeft de politie een 22-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens belediging. In de Poelestraat schold hij twee agenten uit omdat ze weigerden hem naar huis te brengen. De man, die onder invloed van alcohol en mogelijk drugs verkeerde, werd aangehouden wegens belediging. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en moest uiteindelijk geboeid worden afgevoerd. Een agent raakte daarbij gewond aan zijn hand. De Hoogevener krijgt een proces-verbaal voor belediging en verzet. Hij is ingesloten en zal vrijdag worden verhoord.

Politie onderzoekt woninginbraak

WINSCHOTEN Donderdagavond omstreeks 22.50 zijn twee inbrekers overlopen bij de inbraak in een woning aan de Gaslaan. De bewoner kwam op dat moment thuis, waarna de verdachten wegrenden in de richting van het ziekenhuis. Uit de woning is niets weggenomen. De politie vermoedt dat er getuigen zijn geweest die de verdachten hebben zien wegrennen, en mogelijk ook eerder naar de woning hebben zien lopen. Die getuigen wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie Winschoten, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden voor bedreiging

GRIJPSKERK De politie heeft donderdagavond in een woning in Grijpskerk een 44-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man had ruzie met zijn partner en had de politie gebeld. Bij aankomst van de politie bleek er nauwelijks een gesprek met het duo mogelijk. Beiden waren onder invloed van alcohol. De man bedreigde zijn partner met de dood. Nadat de agenten enige tijd op de Grijpskerker hadden ingepraat, kon hij worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Medewerkster steelt geld bejaarde

VEENDAM Een 20-jarige medewerkerster van een verzorgingshuis is donderdagmorgen aangehouden op verdenking van diefstal van geld. Een bewoonster van een verzorgingshuis in Veendam merkte dat er geld uit haar kamer was verdwenen en waarschuwde direct familie en personeel van het centrum. Door adequaat handelen van het verzorgingshuis, constateerden agenten al snel dat de 20-jarige uit de gemeente Menterwolde verantwoordelijk was voor de diefstal. Ze is meegenomen voor verhoor en is ingesloten. De politie onderzoekt of zij ook verantwoordelijk is voor andere diefstallen.

Automobilist botst na onwelwording tegen boom

STADSKANAAL Een 64-jarige automobilist uit Gieterveen is donderdagavond op de Drouwerkade tegen een boom gereden. Getuigen zagen de auto tegen de boom en waarschuwden de politie. Bij aankomst van de agenten bleek dat de bestuurder onwel was geworden. Agenten begonnen met behulp van een defibrillator aan een reanimatie. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Drietal probeert fiets van voorbijganger te stelen

GRONINGEN De politie heeft in de vroege vrijdagochtend op de Hereweg in Groningen drie personen aangehouden. Het drietal greep onder een viaduct een passerende fietser om zijn middel en wilden de fiets afnemen. Een langsrijdende politieman zag dit en ondernam direct actie. Het drietal uit Muntendam (24), Hoogezand (18) en Apeldoorn (17) maakte zich zonder rijwiel uit de voeten, maar konden in de omgeving worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Aanhoudingen na ernstige bedreiging

HOOGEZAND De politie heeft donderdagmiddag in Hoogezand twee mannen aangehouden. Het tweetal uit Kropswolde (35) en Hoogezand (34) worden ervan verdacht eerder die middag in een woning in Hoogezand een 53-jarige vrouw uit die plaats te hebben bedreigd. Daarbij zou volgens de melding ook gebruik zijn gemaakt van een vuurwapen. Het duo kon zonder moeite worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Chef politie Haren naar Kosovo

HAREN De Groningse politiechef Jack van der Wolde gaat vanaf 1 november een jaar lang aan de slag in Kosovo. De politiechef van het gebied Groningen-Zuid zal daar de Kosovaarse politie adviseren en coachen bij verschillende activiteiten en operaties. De uitzending van Van der Wolde houdt verband met de missie van de Europese Unie om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de politie-, justitie en douanedienst.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen op snelheid.

Usquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 734, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1719, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Oudeschip, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 345, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

HARKSTEDE - In de omgeving van Harktstede is donderdag een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 950 voertuigen gecontroleerd. In totaal is dertien keer proces-verbaal opgemaakt. De meeste bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Andere overtredingen waren het niet handsfree bellen, te hoge snelheid, kans op afvallende lading en niet voldoen aan de vordering van een agent.

Politie controleert op gebruik fietsverlichting

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft donderdag op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd op het gebruik van fietsverlichting. In de omgeving van de Kastanjelaan in Groningen werden tientallen (brom)fietsers gecontroleerd. Naast de 19 bekeuringen voor het niet voeren van de fietsverlichting, werd ook een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van een helm. De boete voor het hebben van juiste fietsverlichting is35 euro. Meer informatie over feestverlichting is te vinden opwww.valopmetjefiets.nl.