Gemiva-SVG Groep


Trommelen en dansen tijdens Fantasiedag bij De Walnoot

Donderdag 28 oktober stond De Walnoot van de Gemiva-SVG Groep in het teken van een `Fantasiedag'. Deze dag werd het kinderdagcentrum voor verstandelijk of meervoudig gehandicapte kinderen aangeboden door Aon, een dienstverlener op het gebied van Risicomanagement, Employee Benefits en Verzekeringen.

Workshops Dans en Percussie
De belangrijkste factor tijdens de Fantasiedag was: `Dans'. Hiervoor benaderde Aon dansdocente Yvonne Dingjan. Zij is een ervaren peuterdansdocente en richt zich sinds dit jaar ook op dansen met mensen met een verstandelijke en soms ook een lichamelijke beperking. Omdat muziek en dans onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, verzorgde percussionist Madelon Stoele tijdens de Fantasiedag met veel plezier verschillende muziekworkshops.

Bijzondere ervaring
Jeroen Goldman, Operations Manager van AON en organisator Fantasiedag: `Aon vindt het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Deze Fantasiedag is hier een goed voorbeeld van. Het was fantastisch om te zien hoe de kinderen genoten van de percussie en dansworkshops! De organisatie was een klus, maar het was het dubbel en dwars waard. Niet alleen de kinderen van De Walnoot, maar ook mijn collega's en ik zijn een bijzondere ervaring rijker!'.

Dansdocent Yvonne Dingjan
Na vele jaren jazzballet koos Yvonne rond haar 20ste voor een vrijere vorm van dansen; de Afrikaanse dans. Zij schoolde zich hierin door het volgen van intensieve Afrikaanse danslessen en workshops. In 2000 ronde Yvonne een didactische op Afrikaanse dans georiënteerde opleiding af aan de dansacademie in Tilburg. Verder volgde zij een studie aan de kunstacademie in Kampen en Parijs en is vervolgens in 1991 afgestudeerd in Rotterdam. Sinds 1997 geeft Yvonne in kinderdagverblijven les aan dit inspirerende volkje. Cursussen peuterdans en een opleiding tot Peuterdansdocent voor leidsters in de kinderopvang, ouders en dansdocenten, zijn hieruit voortgekomen. Sinds dit jaar richt Yvonne zich op dansen met mensen met een verstandelijke en soms ook een lichamelijke beperking. De grondbeginselen van peuterdans blijken zeer geschikt te zijn om met deze doelgroep te dansen.

Percussionist Madelon Stoele
Sinds 2007 geeft Madelon percussieworkshops en lessen aan diverse doelgroepen in heel Nederland. Van vrijgezellenparty's, tot scholen en evenementen in het bedrijfsleven. Naast haar muzikale bedrijf heeft ze een eigen tekst- en onderzoeksbureau.

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met
1.900 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 59.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE:AON). Aon is hoofdsponsor van Manchester United. Meer informatie: www.aon.nl.

De Walnoot
De Walnoot is een dagcentrum voor kinderen van 0 tot 18 jaar. De kinderen die De Walnoot bezoeken, hebben een verstandelijke of meervoudige beperking. Het kinderdagcentrum stimuleert alle aspecten van de ontwikkeling, zodat het kind zich optimaal kan ontplooien. De meeste kinderen komen vijf dagen per week, een aantal kinderen komt in deeltijd.
De Walnoot biedt ook naschoolse opvang, vakantieopvang en zaterdagopvang. In het gebouw aan de Brahmslaan huizen ook drie klassen van de mytylschool de Thermiek.