Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 29-10-2010

Onzedelijk betast

UTRECHT Een vrouw werd op vrijdagavond 22 oktober door meerdere mannen onzedelijk betast.

Op vrijdagavond 22 oktober rond 19.20 uur bevond een 26-jarige vrouw uit Utrecht zich op de Laan van Chartroise. Terwijl zij daar met haar scooter stilstond, kwamen er vier mannen op haar af. Zij werd door twee van hen onzedelijk betast en toen zij weg wilde rijden, hield één van hen haar bij haar jas vast, waardoor die scheurde. Toen enkele passanten naar hen toe kwamen lopen, gingen de vier verdachten er elk op een fiets in de richting van de Marnixlaan vandoor. Het hevig geschrokken slachtoffer ging naar huis, waarna de politie werd gewaarschuwd.

Meerdere politie-eenheden stelden aan de hand van het signalement van de verdachten een onderzoek in de omgeving in, maar de agenten troffen de verdachten niet meer aan. Het slachtoffer deed aangifte van aanranding.

Signalement

De vier verdachten waren negroïde mannen, met donkere jassen met capuchon, blauwe spijkerbroeken en één van hen droeg lichtkleurige schoenen.

Aan getuigen van de aanranding en aan mensen die menen de vier verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Ruim tweeduizend euro buit

UTRECHT Twee winkeldieven bleken op donderdagmiddag 28 oktober voor ruim tweeduizend euro hun slag te hebben geslagen.

Rond 13.15 uur zag een medewerker van een winkel aan de Rijnkade dat een man en vrouw met meerdere spijkerbroeken een pashokje ingingen, maar er ogenschijnlijk zonder broeken weer uit kwamen. Het tweetal liep zonder iets af te rekenen de winkel uit en werd vervolgens aangesproken door twee beveiligingbeambten. De vrouw ging er te voet vandoor en werd achtervolgd door één van de beveiligers. De man liep met de andere beveiliger mee, maar zette het vervolgens ook op een lopen, maar liep tegen een ruit, kwam ten val en liep licht letsel aan zijn handen op. De man, 33 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, werd even later aan de politie overgedragen. De eerste beveiliger verloor kort het zicht op de vrouw, maar zag haar vervolgens bij een auto met een geopende kofferbak in de parkeergarage staat. De vrouw, 34 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Het tweetal had voor 1650 euro aan spijkerbroeken uit de winkel gestolen. Tevens troffen de agenten voor nog eens ruim 600 euro aan kennelijk gestolen spullen in de auto aan. Het ging daarbij o.a. om kleding, parfum en tassen. Alle spullen zijn in beslag genomen en de verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Meer dan dubbele snelheid

UTRECHT Een automobilist raakte in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 oktober zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 01.45 uur constateerden agenten dat een automobilist met een snelheid van 105 km/u over de Cartesiusweg reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. De laagvlieger, een 30-jarige man uit Nieuwegein, werd op de Amsterdamsestraatweg aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij zette zijn reis per taxi voort.

Een andere automobilist bleef net onder de invorderingsgrens ( > 50 km te hard). Hij reed rond 04.00 uur met een snelheid van 98 km/u over de Cartesiusweg. Hij kreeg een proces-verbaal.

Afpersing

UTRECHT De politie heeft op woensdag 27 oktober twee verdachten aangehouden op verdenking van afpersing.

Eind september deed een 14-jarige jongen uit Utrecht aangifte, dat hij kort daarvoor door twee jongens in Utrecht was afgeperst. Hij was door hen bedreigd met een vuurwapen en gedwongen sieraden thuis te halen en aan hen af te geven. Hij was zo bang voor hen, dat hij dat ook had gedaan.

Aan de hand van de aangifte stelden agenten een onderzoek in. Dat leidde op woensdag 27 oktober tot de aanhouding van de twee verdachten, jongens van 16 jaar en afkomstig uit Vleuten en Utrecht. Beiden zijn inmiddels voorgeleid bij een Rechter-Commissaris en zitten nog vast voor nader onderzoek. Bij huiszoekingen bij beide verdachten zijn meerdere sieraden aangetroffen, die mogelijk ook door afpersing zijn verkregen.

De politie sluit niet uit dat de twee verdachten niet alleen de 14-jarige Utrechter hebben afgeperst, maar mogelijk ook andere leeftijdsgenoten. Aan hen wordt verzocht contact op te nemen met de Recherche van Politiebureau Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsen vernield

UTRECHT Agenten hielden in de vroege ochtend van vrijdag 29 oktober vier verdachten aan voor openlijke geweldpleging tegen goederen.

Rond 04.20 uur zag een getuige dat een groepje jongeren een fiets op de Mariastraat oppakte, die verderop neergooide en vernielde, waardoor de fiets totaal onbruikbaar werd. Agenten gingen ter plaatse en spraken daar met meerdere getuigen. Aan de hand van hun verklaringen hielden de agenten de vier verdachten, drie mannen van 18, 19 en 20 jaar uit Leiden, Utrecht en Almere en een 19-jarige vrouw uit Utrecht, in de Stationshal aan. De eigenaar van de fiets, een 20-jarige Utrechter, deed aangifte tegen het viertal. Uit verder onderzoek bleek dat de vier onderweg van de Mariaplaats naar het station nog meer fietsen hadden opgepakt en neergegooid. Het viertal is in het politiebureau ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT Een man werd op donderdagochtend 28 oktober door drie mannen beroofd.

Rond 09.30 uur stopte een 22-jarige man uit Tubbergen met zijn auto op de Spoorstraat om de weg te vragen. Hij stapte uit en sprak drie mannen aan. In plaats van hem de weg te wijzen, bedreigden zij hem en beroofden hem onder andere van zijn geld. Vervolgens liep het drietal weg in de richting van het Stationsplein.

Signalementen


1) Lichtgetinte man, ± 25 jaar, ± 1.70 meter, normaal postuur, zwart opgeschoren haar, vrij grote neus en hij droeg een donkerblauwe jas en een spijkerbroek;


2) Lichtgetinte man, ± 25 jaar, ongeveer 1.85 meter, lomp/breed postuur, zwart opgeschoren haar, 3 cm lang litteken aan rechterkant van zijn mond en hij droeg een zwarte jas, lichtgekleurde blouse en spijkerbroek;


3) Lichtgetinte man, ± 25 jaar, ongeveer 1.80 meter, normaal postuur, zwart opgeschoren haar, netjes bijgehouden baard, tanden stonden scheef naar voren en hij droeg een zwarte jas met wit logo (lijkend op een koptelefoon) links op de borst en een spijkerbroek.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die menen de drie verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Dealen

UTRECHT Agenten hielden op donderdagmiddag 28 oktober vier mannen aan op verdenking van dealen van drugs.

Rond 14.45 uur kreeg de politie de melding dat vier mannen op de W.F. Hermansstraat vanuit een auto drugs aan het dealen zouden zijn. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de auto met de vier mannen op t Zand in De Meern aan. Bij controle vonden de agenten een kleine hoeveelheid (vermoedelijke) drugs in de auto. Daarop werd het viertal, twee mannen van 34 en 43 jaar uit Utrecht en mannen van 46 en 52 jaar uit Amsterdam en Nieuw Vennep, aangehouden en de drugs in beslag genomen. Het viertal is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Autokraker

UTRECHT - Dankzij de melding van een getuige, konden agenten op donderdagmiddag 28 oktober een autokraker aanhouden.

Rond 17.05 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Prof. J.W. Dieperinklaan in een auto aan het inbreken was. Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 24-jarige man uit Lelystad, in de buurt van de auto aan. Hij bleek te hebben geprobeerd in de auto in te breken, maar dat was niet gelukt. Wel raakte de auto beschadigd. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De 52-jarige Utrechtse eigenaar van de auto deed aangifte van de poging tot autokraak.

Hennepkwekerij

UTRECHT De politie heeft op donderdagochtend 28 oktober een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 09.00 uur een onderzoek in een woning aan de Camera Obscuradreef in. In de woning bleek niemand aanwezig te zijn. In het pand troffen de agenten een hennepkwekerij met bijna tweehonderd planten aan. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.

Inbrekersgereedschap

VLEUTEN Agenten hielden in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 oktober twee jongemannen aan, omdat zij inbrekersgereedschap bij zich hadden.

Rond 02.25 uur controleerden agenten een scooterbestuurder en zijn passagier op de Landschapsbaan. De agenten zagen dat het tweetal inbrekersgereedschap in de buddyseat had. Daarop werd het tweetal, jongemannen van 18 jaar uit Utrecht, aangehouden. Bij fouillering troffen de agenten nog meer inbrekersgereedschap bij hen aan. Het tweetal is naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.