Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 29-10-2010

Getuigenoproep mishandeling hond
DE BILT Donderdag 28 oktober zijn omstreeks 09.20 uur een hond en zijn baasje mishandeld door een nog onbekende man.

Een 36-jarige vrouw uit De Bilt liep die ochtend met haar hond te wandelen in het Boetzelaerpark aan de Hessenweg. Haar hond liep naar een man die aan het wandelen was met zijn twee honden. Blijkbaar was de man hier niet van gediend, omdat hij de hond van de vrouw begon te schoppen. De vrouw pakte daarop haar hond op, maar daarna reageerde de man zijn agressie ook op haar af.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van de hond en de vrouw. Het signalement van de man is als volgt: hij is ongeveer 1.75
1.80 meter lang, heeft een slank postuur en heeft kort grijs haar. Hij had twee bruine hondjes bij zich. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844.

Rijden onder invloed
ZEIST De politie heeft in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 oktober een 39-jarige vrouw uit Zeist aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol autoreed.

Surveillerende agenten zagen die nacht omstreeks 02.20 uur een automobiliste rijden op de Schaerweijdelaan die mobiel aan het bellen was. Agenten gaven de vrouw een stopteken, maar hier reageerde zij niet op. Toen de automobliste de Van der Merschlaan opreed, stopte zij wel. Agenten roken een alcohollucht en namen de 39-jarige vrouw uit Zeist mee naar het politiebureau. Op het bureau wees de ademanalyse 925 ug/l uit en haar is rijbwijs is ingevorderd. Tegen de vrouw is hiervoor proces-verbaal opgemaakt, tevens kreeg zij een boetje voor het mobiel bellen tijdens het autorijden.

Fiets-verlichtingscampagne 'Met goede verlichting VEILIG de winter in!'

BOSCH EN DUIN/DEN DOLDER/HUIS TER HEIDE - De 'donkere maanden' komen er weer aan. Juist dan is het belangrijk dat kwetsbare verkeersdeelnemers goed zichtbaar zijn. Daarom vraagt de politie in samenwerking met Wijkgericht Werken Zeist aandacht voor dit thema.

Speciale campagne
De campagne Met goede verlichting VEILIG de winter in gebruiken de politie en het wijkteam om fietsers zonder licht te voorzien van verlichting. Deze campagne is in aanwezigheid van, wijkwethouder J. Varkevisser, van de gemeente Zeist, op 28 oktober 2010 van start gegaan in Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin. De verlichting zal tot 8 november 2010 ook in Zeist worden uitgedeeld (zolang de voorraad strekt).

Wijkgericht Werken is het samenwerkingsverband tussen de Gemeente Zeist, de Zeister woningcorporaties, de politie van het district Binnensticht en de lokale welzijnsorganisatie Stichting MeanderOmnium. De wijkteams van het wijkgericht werken willen graag met deze campagne een bijdrage leveren aan de veiligheid in de wijk.

Extra controles

De maanden november en december 2010 zal er door de politie streng worden gecontroleerd op juist werkende en deugdelijke fietsverlichting. Bij geen verlichting krijgen fietsers een geldboete! Achtergronden en feiten Vrijwel iedere Nederlander heeft een fiets en gebruikt deze regelmatig. Voor kinderen en schoolgaande jeugd is fietsen, naast lopen, zelfs de belangrijkste manier om zich te verplaatsen. Van de ziekenhuisgewonden onder alle verkeersdeelnemers vormen fietsers het grootste deel. Een hoog percentage fietsslachtoffers valt door een ongeval bij schemer of duisternis. Door het niet of onjuist voeren van verlichting bij schemer en duisternis zijn fietsers bovendien moeilijk waar te nemen voor automobilisten. Uit metingen blijkt dat ongeveer een derde van de fietsers geen of onvolledige verlichting voert.