Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid , 11.40 uur

Utrecht, 29-10-2010

Aanrijding letsel
AMERSFOORT Donderdagmiddag raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 14.30 uur reed een 61-jarige man uit Hoogland met zijn personenauto het tankstation langs de Zevenhuizer-straat binnen. Hierbij zag hij een 24-jarige vrouw op een bromfiets over het hoofd. Het gevolg was dat de twee elkaar raakten en de vrouw ten val kwam, zij is met klachten aan haar heup en been naar het ziekenhuis Lichtenberg gebracht.

Verlichtingscontrole
AMERSFOORT Donderdagavond werd tussen 20.00 en 20.30 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Hoolesteeg. Hierbij werden negen fietsers en één snorfiets bekeurd voor het rijden zonder verlichting.

Roodlicht controle
AMERSFOORT Donderdagochtend hield de politie tussen 08:00 en 10.30 uur in het kader van verkeersveiligheid een controle bij de spoorwegovergang op de Barchman Wuytierslaan. Bij de actie werden vijf personen staande gehouden voor het negeren van de rode lichten, er werd één persoon bekeurd voor het niet vrijhouden van de spoorwegovergang.

Inbrekerswerktuig
LEUSDEN In de nacht van donderdag op vrijdag is door de politie rond 02.30 uur een voertuig met daarin twee mannen van 28 en 35 jaar uit Bilthoven staande gehouden voor een controle.

Toen bleken in de auto goederen te liggen die vaak gebruikt worden voor inbraken. Gezien de omstandigheden en het tijdstip werden de twee mannen aangehouden en naar het bureau gebracht voor verhoor. Zij zullen in de loop van de ochtend worden voorgeleid.

Tekens waren van bedrijf (vervolg persbericht 28.09.10) AMERSFOORT- Op donderdag werd door de politie een persbericht gepubliceerd over tekens die op woningen werden geplaatst. Het vermoeden bestond dat dit was gedaan door inbrekers die later hun slag wilden slaan. Dit bleek na onderzoek niet juist.

Bij woningen aan de Bosserdijk (Hoogland) en de Peerlenburg (Schothorst) werden op 26 oktober tekens aangetroffen. De politie kreeg de melding van een buurtbewoner dat een teken was aangebracht bij het huisnummer. Na onderzoek van het woninginbrakenteam bleek dat bij meerdere woningen tekens waren aangebracht bij woningen. Dit was een teken of het + teken in witkrijt aangegeven. Het is bekend dat deze tekens gebruikt worden om bv. aan te geven of de bewoners overdag thuis zijn en/of er buit te halen is.

Bij onderzoek bleek dat een kabelmaatschappij van glasvezelleidingen in deze buurten aan het werk is en deze tekens plaatst om aan te geven waar de leiding moet komen te liggen.
Er blijkt dus geen verdachte situatie te zijn. De politie prijst de oplettende buurtbewoners.