Stadsdeel Amsterdam-Noord

Sculptuurtentoonstelling BeeldHalWerk

Stadsdeel Noord en woningstichting Eigen Haard ondersteunen gezamenlijk de sculptuurtentoonstelling BeeldHalWerk. Deze spectaculaire en eenmalige expositie van de absolute top van de hedendaagse Nederlandse beeldhouwkunst is tot 31 oktober 2010 te bekijken op bedrijfsterrein De Overkant aan de Noordelijke IJ-oever, Gedempt Hamerkanaal 85.

Cultuurlocatie

De Overkant, het voormalige Storkterrein in Noord, is in 2009 door Eigen Haard aangekocht. Over enkele jaren wordt dit terrein ontwikkeld tot een gecombineerd woon- en werkgebied. Tot die tijd biedt Eigen Haard ruimte voor tijdelijke maatschappelijke en culturele initiatieven.

BeeldHalWerk is het eerste project waarbij de Kromhouthal, een van de prachtige hallen van De Overkant, als cultuurlocatie dient. Daarnaast is de Kromhouthal een aantal keer per jaar beschikbaar voor buurtinitiatieven. Met de Overkant geeft Eigen Haard dit deel van Noord een economische steun in de rug.

Hotspot

Voor stadsdeel Noord past het project in de ambitie om aan de Noordelijke IJ-oever culturele hotspots te creëren in voormalige industriegebouwen. BeeldHalWerk zet volgens het stadsdeel dit stuk van de Noordelijke IJ-oever krachtig op de kaart.
Feeds van deze pagina


* Nieuwsberichten