Uur langer slapen kost energie

29/10/2010 11:56

Coryfeeën

Uur langer slapen kost energie

Dit weekend mag iedereen een uur langer slapen. De Nationale EnergieBarometer van activeerjeenergie.nl toont echter aan dat een uur extra slaap juist energie kan kosten. Bij 8 uur slaap ligt het energieniveau op een 7,1, terwijl het bij 9 uur of langer maar een 6,6 is. Dat extra uurtje kan dus ten koste gaan van je energieniveau. Nederland vertelt in het onderzoek ook waar ze juist wél meer energie van krijgen.

Plezier en geluk geeft energie

Bij slechter weer voelt men zich minder energiek. Met de winter in aantocht is extra energie niet overbodig. Uit het onderzoek blijkt dat vooral plezier en geluk bepalend zijn voor hoe energiek je je voelt. De 5 meest-genoemde antwoorden waarvan het onderzoek heeft aangetoond dat ze belangrijk zijn:


1. Leuke dingen doen


2. Muziek beluisteren


3. Iets leuks voor jezelf kopen


4. Romantische nacht


5. Chocolade eten

Persoonlijke energietest

In het kader van het onderzoek heeft GfK voor activeerjeenergie.nl een persoonlijke energietest ontwikkeld waar mensen zelf kunnen testen welk energielabel ze hebben. Op basis van leeftijd en geslacht kan men zichzelf vergelijken met soortgenoten. Zo geeft de gemiddelde vrouw zich een 6,75 en de gemiddelde man een 7,0. Naar mate men ouder wordt, heeft men meer energie. Door middel van de test die GfK heeft ontwikkeld aan de hand van de Nationale EnergieBarometer, kan iedereen zichzelf vergelijken met anderen op activeerjeenergie.nl.

(NLD-BHC-2010-0948)





http://www.activeerjeenergie.nl