Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht, 29-10-2010

Diverse verkeerscontroles

NIEUWEGEIN Op donderdag 28 oktober tussen 08.15 en 10.00 uur hield de politie een controle op de Binnenwal en de Structuurbaan.

Bij de politie waren klachten gekomen, dat vooral fietsers op de Binnenwal het rode verkeerslicht negeerden, waardoor regelmatig bijna-botsingen gebeurden. Hier kregen 14 fietsers hiervoor een bekeuring en 1 automobilist kreeg een bekeuring voor het niet handen vrij bellen. Personeel van een nabij gelegen kantoorpand attendeerde de politie op een bestelauto, die al langere tijd op hun parkeerplaats stond. Uit het natrekken van de gegevens bleek dat de bestelauto als gestolen stond gesignaleerd en werd voor nader sporenonderzoek in beslag genomen en weggesleept.

Omdat er veel klachten waren over de snelheid van bestuurders die gebruik maken van de Structuurbaan, hield de politie op donderdag 28 oktober tussen 08.15 en 10.00 uur een snelheidscontrole. 25 Bestuurders kregen een bekeuring voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u, terwijl 50 is toegestaan.

VIANEN - Op donderdag 28 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur werden diverse bestuurders geleid naar een controleplaats op het Sluiseiland voor een algemene verkeerscontrole. Hier kregen 16 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, 2 kregen een bekeuring voor het niet handenvrij bellen, 1 bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet voorrang verlenen van een voetganger en 1 bestuurder kon niet op eerste vordering zijn rijbewijs laten zien. 1 bestuurder moest ter plaatse 112 euro betalen voor een openstaande boete.

Fietsendief aangehouden

HOUTEN De politie heeft op donderdag 28 oktober een man aangehouden die op een gestolen fiets reed. Ook bleek de man illegaal in Nederland te zijn.

Agenten zagen de 26-jarige man, woonachtig in Utrecht, rond 16.50 uur op de Lobbendijk aan de verkeerde kant van de weg fietsen. Toen zij hem aanspraken, viel het de agenten op dat er geen sleutel in het fietsslot zat. Ook had hij geen legitimatiebewijs bij zich. Bij navraag bleek de fiets niet als gestolen vermeld te staan. Wél bleek de man geregistreerd te staan als ongewenste vreemdeling. De politie heeft de man vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Hij zal worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Scootercontrole

HOUTEN Op donderdag 28 oktober heeft de politie op verschillende locaties een uitgebreide verkeerscontrole gehouden, waarbij vooral scooters en de bestuurders daarvan werden gecontroleerd.

De actie vond plaats tussen 14.45 uur en 21.00 op Lupine-oord, Oud Wulfseweg en Kruisboog. In totaal werden 82 scooters/bromfietsen gecontroleerd en werden 51 bekeuringen uitgedeeld, onder andere wegens: constructiesnelheid (opgevoerd): 16 x, geen rijbewijs: 5 x, geen helm: 4 x en gladde banden: 4 x. Eén scooter werd door de politie in beslag genomen. Ook werd een fietser (gegevens onbekend) aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.