Politie Haaglanden

Persberichten 29 oktober

Haaglanden, 29-10-2010

Drie straatroven in omgeving Haagse Markt

Den Haag In de omgeving van de Haagse Markt aan de Herman Costerstraat werden woensdag 27 oktober binnen enkele uren drie mensen beroofd. Hoewel de berovingen in dezelfde omgeving plaatsvonden, hebben zij vermoedelijk niets met elkaar te maken.

Omstreeks één uur s middags beroofde een man op een rode scooter een 41-jarige Haagse van haar tas. De vrouw liep door de Herman Costerstraat richting het Hoflandplein toen een scooterrijder langs haar reed en de tas uit haar handen trok. Het gaat om een witte stoffen handtas met als opdruk een afbeelding van rode rozen. De dader ging er na de roof vandoor richting het Hoflandplein. Tussen kwart over vier en half vijf raakte een 62-jarige vrouw haar tas kwijt toen zij voor een viskraam op het marktterrein stond te wachten. Twee jongens trokken de tas uit haar handen en gingen er te voet vandoor.

Rond zes uur tenslotte, werd een 17-jarige scooter beroofd. De jongen reed over het Hobbemaplein, ter hoogte van de Herman Costerstraat. Toen hij drie mannen passeerde, greep een van hen de tas die het slachtoffer om zijn nek had hangen. De scooterrijder kwam ten val, waarna de daders met de tas wegrenden richting de Kempstraat. Volgens het slachtoffer waren de daders grote, negroïde mannen van 26-35 jaar oud. Een van had lang krullend haar en droeg een zwarte, glimmende jas van het merk Nickelson. De andere man had halflang, glad haar en droeg een zwarte jas met rode letters die het woord Kappa vormden. De derde man was kaal en droeg een zwart regenjack.

De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest van deze straatroven of iets weten dat kan bijdragen aan de opsporing van de daders. Zij kunnen bellen met de recherche van Bureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Straatroof Parallelweg: getuigen gezocht

Den Haag Een 20-jarige Haagse werd donderdag 28 oktober het slachtoffer van een straatroof. De vrouw liep rond 19.15 uur ter hoogte van de bushalte op de kruising van de Jacob Catsstraat en de Parallelweg. Hier pakte een nog onbekende man haar tas af en liep via de Jacob Catsstraat weg in de richting van de Van Ostadestraat. De dader was een man van Noord-Afrikaanse afkomst, ongeveer 21 jaar oud en 1.75-1.80 meter lang met bruine ogen, een ovaal gezicht en kort zwart aan de zijkant weggeschoren haar. Hij had geen bril of baard, een normaal postuur en een verzorgd uiterlijk. De verdachte droeg een witte, stoffen jas, een donkerblauwe spijkerbroek en lichtkleurige sportschoenen.

De recherche onderzoekt de zaak en zoekt mensen die meer informatie hebben over de straatroof. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die kan helpen de zaak op te lossen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Drie personen aangehouden na vondst brandbare en explosieve stoffen

Den Haag In een woning aan Het Kleine Loo trof de politie donderdag 28 oktober rond 18.00 uur verschillende brandbare en explosieve stoffen aan. De materialen werden ontdekt door medewerkers van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, die een controle in de woning uitvoerden. Zij waarschuwden de politie, die de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) in kennis stelde. De drie personen die in de woning aanwezig waren (twee vrouwen van 29 en 33 jaar en een 41-jarige man uit Den Haag) werden aangehouden. De EOD heeft het materiaal in beslag genomen en vernietigd op een braakliggend terrein. De recherche van Bureau Overbosch onderzoekt de zaak.

Agressief en dronken

Den Haag - Een 23-jarige Rotterdammer werd op 28 oktober rond 21.00 uur mishandeld door een 20-jarige Hagenaar. Het slachtoffer stond nietsvermoedend bij een tramhalte in de Vondelstraat te wachten toen hij plotseling door twee mannen bekogeld werd met druiven. Op het moment dat het slachtoffer hier iets van wilde zeggen, greep één van hen zijn gezicht en gaf hem een harde vuistslag. Het slachtoffer vluchtte vervolgens naar het huis van een vriend en belde de politie. Die wist het agressieve duo in de Elandstraat aan te houden. Beiden bleken onder invloed van alcohol. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken man uit restaurant gezet

Den Haag Klanten lastig vallen en niets willen eten of drinken. Dat was voor de politie donderdag 28 oktober om 22.10 uur voldoende reden om een 28-jarige, beschonken Rotterdammer uit een restaurant aan de Gedempte Gracht te zetten. De eigenaar van het restaurant was daar blij mee. De verdachte had geen identiteitsbewijs bij zich, dus werd hij meegenomen naar het politiebureau. Uiteindelijk kreeg hij twee bonnen: een voor het verstoren van de orde in een horecabedrijf en een voor het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs.

Zonder rijbewijs en met een slok op achter het stuur

Den Haag De politie hield vrijdag 29 oktober om 00.15 uur een 53-jarige Hagenaar aan. De man reed op de Frederik Hendriklaan en viel op door zijn rijgedrag. Bij een controle bleek dat de man met een slok te veel op achter het stuur zat. Aan het politiebureau blies hij 325 ugl. Agenten ontdekte ook dat het rijbewijs van de man al in 1981 ongeldig was verklaard.

Gepakt op gestolen fiets

Den Haag Agenten hielden donderdag 28 oktober om 21.30 uur een 24-jarige Hagenaar aan op verdenking van diefstal. De man fietste in de Vlierboomstraat op een fiets waarvan het slot ontbrak. De agenten vonden dit verdacht en controleerden het framenummer. Hieruit bleek dat de fiets gestolen was. Agenten namen de Hagenaar voor verhoor mee naar het politiebureau.

Fietsster ten val door openslaand portier
Voorburg Een 39-jarige vrouw uit Voorburg kwam donderdag 28 oktober op de Spinozalaan ten val toen zij tegen een openslaande autodeur fietste. Een 24-jarige automobilist opende rond 8.45 uur het portier van zijn auto, precies op het moment dat de vrouw voorbij fietste. De vrouw werd met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van dag mocht zij weer naar huis.

Verstoppertje met meubels

Leidschendam Een 24-jarige bewoner van de Amstelhof dacht de deurwaarder te slim af te zijn door zijn inboedel op het dak van zijn woning te verstoppen. Toen agenten donderdag 28 oktober rond 11.00 uur de deurwaarder bijstand verleenden bij ontruiming van de woning troffen zij een lege woning aan. Niet zo vreemd, bleek later, aangezien alle meubels van de man op het dak lagen.

Jongen gewond door aanrijding

Voorburg Een 15-jarige jongen uit Den Haag raakte donderdag 28 oktober rond 16.00 uur gewond bij een aanrijding. De jongen stak, vermoedelijk zonder uit te kijken, de Laan van Nieuw Oosteinde over en werd aangereden door een personenauto. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De hevig geschrokken bestuurder van de personenauto, een 60-jarige vrouw uit Den Haag, werd opgevangen door Slachtofferhulp. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval.

Toezicht parkeren bij school

Wassenaar Op verzoek van zowel ouders als buurtbewoners controleerden agenten donderdag 28 oktober 's ochtends op parkeeroverlast bij de basisschool op de Zijllaan. Door de grote drukte van ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen, kunnen er onveilige situaties ontstaan voor de kinderen die te voet of per fiets naar school komen. De aanwezigheid van de agenten leverde veel positieve reacties op. De agenten schreven uiteindelijk één bekeuring uit wegens fout parkeren. Dinsdag 26 oktober hield de politie 's ochtends eveneens toezicht bij de school.

Vernielende twintigers aangehouden

Rijswijk Dankzij een melding van een omwonende konden politiemensen vrijdag 29 oktober rond 02.15 uur drie jongeren aanhouden die even daarvoor op de Van Vredenburchweg enkele abris en voertuigen hadden vernield. Op het moment dat de drie Hagenaars (23, 24 en 25 jaar oud) de gewaarschuwde agenten zagen aankomen, vluchtten zij park Overvoorde in. Hier konden de agenten een van de jongeren al snel aanhouden. Toen meerdere politiemensen in het park gingen zoeken, werden ook de andere twee snel gevonden. Het trio werd overgebracht naar een politiebureau. Uit onderzoek bleek dat zij twee abris hadden vernield en beschadigingen hadden aangebracht aan twee personenautos en een taxibus. De eigenaren is gevraagd hiervan aangifte te doen.

Man sluit vriendin op zolder op

Schipluiden Een 53-jarige man uit Schipluiden die in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 oktober zijn 37-jarige vriendin op zolder had opgesloten, bezorgde de politie handenvol werk. Agenten bezochten even na middernacht de woning naar aanleiding van een melding dat de vrouw op zolder zat opgesloten. Bij de woning leek het alsof niemand thuis was. Via de melder wisten de agenten telefonisch contact te krijgen met de vrouw, die vervolgens het dakraam opende en vertelde daar inderdaad opgesloten te zitten. Volgens haar moest haar vriend in de woning zijn. Omdat deze man niet reageerde op aanbellen en -kloppen, besloot de politie uiteindelijk de voordeur te openen. Op de eerste etage troffen zij vervolgens de 53-jarige bewoner aan. Omdat deze niet wilde meewerken aan zijn aanhouding, werd hij uiteindelijk met enige dwang in de boeien geslagen en overgebracht naar een politiebureau. De vrouw werd van zolder bevrijd.

Bewoner betrapt inbreker in woning

Poeldijk Een 58-jarige bewoner van een woning aan de Fresiastraat betrapte donderdag 28 oktober rond het middaguur een inbreker in zijn woning. De man zat boven achter zijn computer toen iemand bij hem aanbelde. Omdat er meerdere keren op de bel werd gedrukt, keek de bewoner eerst door het raam van één van de slaapkamers naar buiten om te kijken wie er voor de deur stond. De bewoner zag een onbekende man staan en hij besloot niet open te doen. Toen de bewoner vervolgens naar een andere kamer liep, trof hij daar tot zijn schrik een jongen aan die bezig was zijn lades te doorzoeken. Toen de indringer besefte dat hij betrapt was, spoot hij een vloeistof in het gezicht van de bewoner. Vervolgens liep hij naar beneden en nam hij de benen. Wel hoorde de bewoner hem nog met iemand praten.
De jonge indringer is vermoedelijk van Oost-Europese komaf. Hij is tussen de 1.50 en 1.70 m, tussen de 18 en 21 jaar oud, heeft een bol gezicht, zwart haar en een kleine snor. De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraak. Heeft u donderdagmiddag 28 oktober tussen 12.00 en 13.00 uur iets verdachts gezien aan de Fresiastraat of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek naar deze zaak? Neemt u dan contact op met politiebureau Westland via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie zoekt naar 4-jarig meisje

Delft Met behulp van onder meer een helikopter zocht de politie donderdag 28 oktober korte tijd naar een vermist meisje. Ook werd door middel van Burgernet de hulp van Delftenaren ingeschakeld.

Na het buitenspelen, was het meisje rond 18.30 uur niet thuis gekomen. Haar vader was hierop in de auto gestapt en op zoek gegaan. Agenten zochten de wijk af gingen langs bij haar vriendinnetjes. Rond 20.00 uur kwam het meisje nietsvermoedend thuis. Ze bleek zelfstandig een hele drukke weg te zijn overgestoken, om bij een vriendinnetje te gaan spelen. Daar had ze verteld dat haar ouders ervan wisten.

16-jarige jongere verzet zich tegen aanhouding

Zoetermeer Surveillerende politieagenten spraken donderdag 28 oktober rond 14.30 uur een groepje van vier Zoetermeerse jongens van 15 en 16 jaar aan dat rondhing in een winkelcentrum aan het Lijsterveld. De vier hadden allerlei troep op de grond gegooid. De agenten gaven hen de opdracht de rommel op te ruimen. De jongens vonden dit niet nodig en gaven de agenten een grote mond. Hierop vertelde een van de agenten dat ze alle vier een bekeuring kregen en vroeg om hun identiteitsbewijs. Een van de vier had geen ID bij zich en wilde niet meewerken. Daarop besloten de agenten de jongen mee te nemen naar het politiebureau. De 16-jarige jongen dacht hier anders over en verzette zich heftig tegen de agenten. Hij schopte en sloeg hen. Met behulp van extra politieagenten is de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Hennepkwekerij opgerold

Zoetermeer Na een anonieme melding trof de politie donderdag 28 oktober rond 11.30 uur een hennepkwekerij aan in de kelder van een woning aan de Schinkelweg. In de kelder stonden zeventig hennepplanten en allerlei kweekapparatuur. De bewoners van het pand, een 45-jarige vrouw en een 44-jarige man, zijn aangehouden. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Vrachtwagenchauffeur rijdt door na aanrijding

Zoetermeer Een 33-jarige Zoetermeerse automobilist belde donderdag 28 oktober rond 9.30 uur het alarmnummer 112 nadat hij op de A12 ter hoogte van Zoetermeer en in de richting van Den Haag aangereden was door een vrachtwagen. De automobilist had de vrachtwagenchauffeur (een 54-jarige man uit Poeldijk) nog kunnen aanspreken, maar deze was daarna doorgereden zonder gegevens achter te laten. De Zoetermeerder was hierop achter de vrachtwagen aangereden en hield via de telefoon de politie op de hoogte van zijn positie. Uiteindelijk reed de vrachtwagen in Maasdijk een parkeerterrein op. Inmiddels was daar ook politie aanwezig. Politieagenten vroegen de chauffeur om zijn vrachtwagen een stukje te verplaatsen zodat ze aan de achterzijde konden kijken naar eventuele schade. De vrachtwagenchauffeur weigerde dit en wilde ook niet uitstappen. Hierop hebben agenten hem vastgepakt om hem uit de auto te krijgen. De chauffeur schopte naar de agenten waarna hij met pepperspray bespoten werd. Daarna gaf hij zijn verzet op. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Ravage na aanrijding op de Nederlandlaan

Zoetermeer Toen een 41-jarige Zoetermeerse automobilist donderdag 28 oktober rond 16.45 uur zijn auto vanuit een parkeervak de Nederlandlaan op wilde rijden, kon een 26-jarige automobilist (woonplaats onbekend) hem niet ontwijken en reed hem aan. De auto van de 26-jarige kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Door de aanrijding liepen beide autos veel schade op. Gelukkig vielen de verwondingen van beide bestuurders en een passagiere erg mee. Ze hielden slechts spierpijn en enkele lichte verwondingen over aan de aanrijding. Met de autos was het minder goed gesteld, beide voertuigen zijn total-loss.