Politie Haaglanden

Eerste uitzending WOS alert

Westland, 29-10-2010

Dit weekend start het regionale opsporingsprogramma WOS Alert. Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie tekenden van de zomer een convenant waarin afspraken over het Westlandse opsporingsprogramma werden vastgelegd.

Politie Haaglanden reageert verheugd op de wil tot samenwerking met de Westlandse Omroepstichting (WOS), die door het ter beschikking stellen van zendtijd een bijdrage levert aan het vergroten van de veiligheid in het Westland en Midden Delfland. De samenwerkende partijen hopen dat het regionale opsporingsprogramma een bijdrage kan leveren aan het oplossen van zware misdrijven uit de regio. Politiewoordvoerder Wim Hoonhout; Opsporing valt of staat met samenwerking van bewoners uit het gebied. Ik verwacht dan ook veel van de mogelijkheid dergelijke zaken die een negatieve impact hebben op het veiligheidsgevoel van alle Westlanders onder het publiek onder de aandacht te brengen. Uiteraard hoop ik dat we via het progamma WOS Alert zaken alsnog kunnen oplossen.

Het progamma is één keer per maand te zien, steeds aan het begin van de maand en wordt een aantal keren op de WOS herhaald.

In de komende uitzending staan de volgende twee zaken centraal:


* Een beroving op woensdag 8 september om 02.15 uur van een café-eigenaar ins-Gravenzande. De eigenaar van café de Vaart aan het Vaartplein fietste na het sluiten van zijn zaak naar de Oudelandhof. De man wordt vervolgens door twee mannen besprongen en er ontstaat een worsteling Het slachtoffer wordt met een bijtende vloeistof in zijn gezicht gespoten. Hij raakt gewond aan zijn hoofd en de daders gaan er vandoor met de portemonnee met de dagopbrengst van het slachtoffer.

* De tweede zaak is een beroving van een juwelierswinkel aan de Hoofdstraat in De Lier. Deze beroving vond plaats op koopavond vrijdag 8 oktober om 20.30 uur. Drie verdachten drongen de winkel binnen. De daders droegen sjaals en hadden capuchons op om herkenning te bemoeilijken. Onder bedreiging van een vuurwapen moest het personeel op de grond gaan liggen en werden diverse vitrines kapot geslagen. De drie verdachten verlieten de winkel met een groot aantal sieraden. Vermoedelijk stond er op de Kerkstraat nabij de brug een auto klaar waarmee de daders met gierende banden wegreden. We weten niet of in die auto als bestuurder een vierde verdachte zat of dat de drie zelf er met de auto vandoor zijn gegaan. Kort hierna werd in een bocht op de Hoogweg in De Lier een vrachtauto ingehaald. De auto reed met hoge snelheid en leek op een sportauto. De politie roept nadrukkelijk deze vrachtwagenchauffeur op om te reageren.

Tips?

Iedereen die informatie over beiden zaken heeft, wordt verzocht te bellen met de recherche van het politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.