Politie Gelderland-Zuid

Aanvulling: Zeer grote brand Weurt

Weurt, 29-10-2010 o Er is vrijdagochtend een zeer grote brand aan de Metaalweg in Weurt ontstaan bij een vleesverwerkingsbedrijf. Door de grote rookontwikkeling worden inwoners van Weurt gealarmeerd via de sirenes en sms-alert om ramen en deuren nog steeds gesloten te houden. Omroep Gelderland is ingezet als calamiteitenzender en via radio en tv wordt informatie verstrekt.

De sirenes (WAS-palen) in Weurt worden meerdere keren aangezet zodat inwoners van Weurt de ramen en deuren gesloten nog steeds houden. Sluit ook ventilatieroosters en zet de ventilatie af. Doorgaande wegen rond Weurt zijn afgesloten: Blijf waar u zich nu bevindt en begeef u niet in het verkeer rond Weurt! Mocht u in Weurt wonen en niet nu naar uw woning kunnen, wordt u opgevangen in het buurthuis Titus Brandsma aan de Tweede Oude Heselaan in Nijmegen. Ook in Beuningen worden inwoners die Weurt niet in kunnen, opgevangen bij de Tinnegieter aan de Leigraaf nr. 2 in Beuningen. Via het opengestelde publieksnummer kunnen inwoners van Weurt hier meer informatie over krijgen.

Metingen
Er worden constant metingen verricht om te bepalen of er schadelijke stoffen zich in de rook bevinden. Tot nu toe zijn er nog geen schadelijke stoffen gemeten in Weurt. Richting Betuwe zijn minimale, niet gevaarlijke organische verbrandingsproducten gemeten. Omdat zware rook inhaleren zeker niet gezond is, blijft het advies gelden om ramen en deuren gesloten te houden en binnen te blijven.

Calamiteitenzender
De brand is nog gaande. Drie medewerkers van het vleesverwerkingsbedrijf zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht, inmiddels is één persoon weer uit het ziekenhuis. Inwoners van Weurt kunnen op de hoogte blijven door calamiteitenzender Omroep Gelderland aan te zetten, via radio of tv.

Meer informatie
Er is een publieksnummer opengesteld voor meer informatie. Dit is te bereiken via het nummer (024) 329 2929.
Pers kan voor meer informatie bellen met het telefoonnummer (024) 329 2380.

Laatst gewijzigd 29-10-2010 12:27 | © Regio Gelderland-Zuid |