Gemeente Laarbeek


Kruising Bosscheweg - Mgr. Verhagenstraat eerder open

BEEK EN DONK - De werkzaamheden aan de kruising Bosscheweg, Mgr. Verhagenstraat en Koppel-straat verlopen voorspoedig. Zo voorspoedig dat de eindafwerking al in volle gang is. Afgelopen week is het asfalt aangebracht en nu is de aannemer bezig met de detailafwerking, zoals belijning.

De Bosscheweg wordt op vrijdag 29 oktober vanaf 16.00 uur - in beide richtingen - weer opengesteld voor verkeer. Het gehele gebied rondom de kruising is nu een 30-kilometer zone geworden.

Signaleringsborden
De definitieve signaleringsborden, die er voor zorgen dat de voetgangers via de oversteekplaatsen veiliger kunnen oversteken, kunnen helaas pas half november gemonteerd worden. In de tussentijd wordt er wel een tijdelijke signalering geplaatst ter hoogte van de voetgangersoversteekplaatsen.

Afronding Donkse brug
Rijkswaterstaat heeft nog een extra weekend nodig om de laatste werkzaamheden aan de Donkse brug te verrichten. Het betreft een reparatie aan het rijdek, dit kon vanwege (weers)omstandigheden nog niet afgerond worden. Fietsers en voetgangers kunnen dan overigens wel gebruik blijven maken van de voetpaden. De aanpassing wordt door Rijkswaterstaat uitgevoerd tussen zaterdag 6 november, 14.00 uur en maandag 8 november, 6.00 uur 's ochtends. Er is speciaal voor een weekend gekozen om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor water- en weggebruikers. In deze periode wordt een tent op de brug geplaatst, dit om geen hinder te hebben van de eventuele slechte weerscondities. Vanuit die tent worden de werkzaamheden uitgevoerd.