Buma/Stemra

Frank Helmink ook manager PR en Communicatie Buma/Stemra 29-10-2010
Per 1 november zal Frank Helmink (39), naast directeur Buma Cultuur, ook manager PR en Communicatie van Buma/Stemra worden. Met de aanstelling van Helmink zet Buma/Stemra een volgende stap in de integratie van de PR en Communicatie van Buma/Stemra en de stichting Buma Cultuur.
Frank Helmink, sinds 1 mei 2009 directeur van Buma Cultuur, is erg blij met deze aanstelling: "Er is ongelofelijk veel synergiewinst te behalen met het aansturen van beide afdelingen vanuit één positie. Buma Cultuur organiseert veel zichtbare en voor veel mensen herkenbare evenementen - zoals het Amsterdam Dance Event en Eurosonic Noorderslag - waar de boodschap van Buma meer dan uitstekend kan worden uitgedragen. Het auteursdebat tussen Armin van Buuren, Hein van der Ree (directievoorzitter Buma/Stemra) en Judith Sargentini (Europarlementariër GroenLinks) tijdens ADE is hier een mooi voorbeeld van."

Directievoorzitter Hein van der Ree van Buma/Stemra deelt deze mening: "Het is goed dat beide afdelingen onder de leiding van één persoon vallen. Zowel Buma/Stemra als Buma Cultuur hebben grotendeels dezelfde ambitie: naast het promoten van het Nederlandse auteursrecht de belangrijke boodschap rondom een onder druk staand auteursrecht zo vaak en duidelijk mogelijk verkondigen." Helmink voegt hier nog aan toe: "Nieuwe tijden vragen ook om een nieuwe manier van communiceren. Ik zet me er graag voor in om in alle openheid continu het belang van het auteursrecht en de handhaving daarvan zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen."

Over Buma/Stemra

Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van ruim 19.000 muziekauteurs, componisten en muziekuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Buma promoot Nederlandse muziek door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen georganiseerd door Buma Cultuur.

Buma Cultuur zet zich in voor muziek uit Nederland

Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse (niet per se Nederlandstalige) muziek. Het doel is enerzijds het aandeel op de Nederlandse markt te vergroten en anderzijds een hogere inkomstenstroom door het gebruik van Nederlands muziekauteursrecht op buitenlandse markten te stimuleren. Buma Cultuur is opgericht door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma. Projecten van Buma Cultuur zijn onder andere Amsterdam Dance Event, ADE Next, Eurosonic Noorderslag, Buma Harpen Gala, Buma Rotterdam Beats, Buma NL, Popprijs, Jazzdag, Toonzetters, musicXport.nl en dutchsound.nl.


---

------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Helmink, 035 672 74 00, frank.helmink@bumacultuur.nl

> Overig nieuws