Tom Coronel

29 Oktober 2010
Tom Coronel zevende in eerste vrije training WTCC Japan

Het FIA WTCC is neergestreken in Japan voor de voorlaatste ronde van het kampioenschap. Voor Tom Coronel is de race in het Japanse Okayama altijd weer een bijzonder evenement. "Japan is nog altijd speciaal voor me, m'n tweede thuisland, ondanks dat het alweer 11 jaar geleden is dat ik hier gewoond heb", aldus de voormalig Japans Formule 3 en Formule Nippon kampioen. Coronel is duidelijk nog niet vergeten door de Japanse fans aangezien hij nog regelmatig gevraagd wordt om foto's te signeren uit zijn Formule 3, Formule Nippon en Super GT jaren in Japan.

Foto: FIA WTCC

Op het circuit van Okayama vond vandaag een extra vrije training plaats om de teams en rijders de gelegenheid te geven het materiaal te controleren na het lange transport per boot richting het verre oosten. De racetrailers die normaal gesproken rijkelijk zijn voorzien van gereedschap en reserve onderdelen zijn ingeruild voor zeecontainers met alleen de strikt noodzakelijke spullen. Dit weerhield de SR Sport engineers niet om de gezinsuitbreiding van de familie Coronel niet ongemerkt voorbij te laten gaan. De kersverse vader van Rocco Cruz trof bij aankomst in de paddock gelijk een passende 'baby aan boord sticker' op de achterruit van zijn SEAT Leon TDI.

Foto: @TomCoronel

Tom Coronel eindigde de eerste vrije sessie als zevende. De SR-Sport SEAT coureur meldde na afloop dat de baan behoorlijk glad was. Tom ondervond dit aan den lijve toen hij in bocht 1 iets te laat in de remmen ging en rechtdoor schoot. Coronel wist de schade echter beperkt te houden tot een verloren snelle ronde en kon de sessie zonder verdere problemen voortzetten. Voor morgen staan er nog twee vrije trainingen op het programma en natuurlijk de kwalificatie.