Provincie Utrecht

Utrecht kent lage werkloosheid in EU-verband

De werkloosheid onder vrouwen en jongeren in de provincie Utrecht is laag in vergelijking met andere Europese regio's. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Wat betreft de werkloosheid onder vrouwen staat de provincie Utrecht op de tweede plaats met een werkloosheidspercentage van 2,9 procent. De provincie Zeeland staat met de eerste plaats ook in de top tien. Utrecht en Zeeland scoren ook goed als het gaat om werkloosheidspercentages onder jongeren.

Europees gemiddelde
Bijna alle Nederlandse provincies scoren overigens goed. Met een werkloosheidspercentage van 4,4 procent of minder komen we ruimschoots onder het gemiddelde van Europa uit. Het Franse eiland Réunion heeft met 27,1 procent het hoogste percentage werklozen. In 90 procent van de 271 regio's waarin Europa onderverdeeld is, was de werkloosheid vorig jaar gestegen ten opzichte van 2008. Dertien gebieden, gelegen in Spanje en Frankrijk, hadden een werkloosheidspercentage dat minstens het dubbele van het Europees gemiddelde bedroeg.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11