Politie Brabant-Noord

Aanhoudingen in Hambaken

'S-Hertogenbosch, 29-10-2010 o In het kader van de aanpak van (drugs)overlast in de wijk Hambaken heeft de politie donderdagmiddag en -avond een gerichte actie gevoerd tegen drugsdealers. Er zijn in totaal op deze avond zes mannen aangehouden die in het bezit waren van drugs.

Om ongeveer half zes werd op de Donkse Dreef een auto gecontroleerd waarvan bekend is dat deze betrokken zou kunnen zijn bij dealactiviteiten. En deze informatie klopte want bij de twee inzittenden, 26 en 34 jaar oud en beiden wonende in de Hambaken, werd inderdaad drugs gevonden. De bestuurder van de auto, de oudste van de twee, had meer dan 1000 euro bij zich in kleinen coupures. Ook werden er verschillende soorten harddrugs in de auto gevonden. De jongste van de twee wilde in het geheel niet meewerken aan de controle op drugsbezit en werd daarvoor al direct aangehouden. Bij zijn fouillering werd een zakje wit poeder aangetroffen. De twee zijn na verhoor heengezonden

Om half negen werd in de Koestraat een auto gecontroleerd. Van deze auto was ook bekend dat de inzittenden in drugs handelden. Er zaten vier inwoners uit de wijk Hambaken in, 36 jaar, 28 jaar, 27 jaar en 24 jaar. Bij controle bleek dat de 24 jarige een klant was die drugs wilde kopen. De andere drie waren vermoedelijk de dealers. In de auto werden meerdere grammen van verschillenden soorten drugs aangetroffen. Het viertal is naar het bureau gebracht en de auto is inbeslag genomen. De klant is na verhoor heengezonden, de dealers zijn ingesloten voor de nacht.

De politie houdt regelmatig van dit soort acties gericht om de overlast en het dealen van drugs gerelateerd met de wijk Hambaken aan te pakken.