Politie Hollands Midden

Waddinxveen - Prullenbak met vuurwerk opgeblazen

Waddinxveen, 29-10-2010 o De politie kreeg op donderdag 28 oktober rond 16.00 uur meerdere meldingen dat een prullenbak aan de Kievitdreef zou zijn vernield met zwaar vuurwerk. Getuigen hadden een harde knal gehoord, een grote witte rookwolk gezien en een jongen op een fiets zien wegrijden.

Agenten die ter plaatse kwamen, zagen dat de prullenbak in stukken lag. Een groepje jongelui vertelde dat twee jongens die middag vuurwerk hadden laten zien. De verdachten, 14 en 15 jaar oud uit Waddinxveen, bleken niet thuis te zijn maar meldden zich later op het bureau. Daar zijn de jongens aangehouden op verdenking van vernieling.

Schade verhalen/vernieling Helaas vinden er nog steeds vernielingen plaats; vernielingen van privé eigendommen maar ook van publieke eigendommen zoals bushokjes, prullenbakken en verkeersborden. Zonde van het (belasting)geld. Misschien kunt u helpen de vernielingen omlaag te brengen. Dat kunt u doen door personen aan te spreken die moedwillig iets vernielen. Durft u dat niet, dan kunt u ook de hulp inroepen van de politie. Ziet u iemand iets vernielen, bel dan 112. Is de dader al weg, dan kunt u 0900-8844 bellen en bijvoorbeeld het signalement doorgeven. De politie is blij met alle informatie die zij krijgt. Hoewel de politie misschien niet op elke melding direct kan reageren, helpt alle informatie om eventueel achteraf nog de dader te pakken. De gemaakte schade wordt dan verhaald op de vernieler. De politie heeft hierover speciale afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie die dat mogelijk maken. Wilt u anoniem informatie doorgeven over een dader dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.