Gemeente Waddinxveen


Bezwaren tegen bouwvergunning JOP ongegrond verklaard

Het college van B&W heeft de bezwaarschriften tegen de bouwvergunning voor het plaatsen van de dugout, ontvankelijk doch ongegrond verklaard. Het besluit om de reguliere bouwvergunning voor de dugout te verlenen wordt gehandhaafd.

De dugout, dat een onderdeel is van fase 1 van de Jongerenontmoetingsplaats op de Zuidplashof, kan geplaatst worden op de daarvoor bestemde plaats zoals opgenomen in de verleende bouwvergunning. Op het moment dat duidelijk is wanneer de dugout wordt geplaatst, maakt de gemeente dit bekend.Â
Wijkaanpak

Intussen zet de gemeente in op de wijkaanpak. De wijkaanpak bestaat onder andere uit extra inzet van straatcoaching, buurtsportwerk en buurtopbouwwerk. Het uiteindelijke doel van de wijkaanpak is dat jongeren én bewoners gezamenlijk het initiatief nemen om van de JOP een succes te maken.

De gemeente vindt het belangrijk de wijkaanpak en het gebruik van de JOP te monitoren en te evalueren. Dit gebeurt in samenwerking met betrokken partijen zoals de politie, het jongerenwerk, straatcoaching, het buurtopbouwwerk en de woningbouwcorporatie. De gemeente wil ook graag de mening horen van de jongeren en bewoners en betrekt hen te zijner tijd door middel van een enquête bij de evaluatie.

Â