Watersportverbond - KNWV

Marine Jachtclub behaalt CWO-erkenning zeezeilen

vrijdag 29 oktober 2010

Afgelopen woensdag ontving Commandeur F.J. Schipper, de voorzitter van de Koninklijke Marine Jacht Club (KMJC), uit handen van de
vertegenwoordiger van het Watersportverbond CWO-erkenning in de vorm van een CWO-schild en -vlag. Daarnaast ontvingen vier marineofficieren hun CWO-instructeurspas.

De KMJC is in één klap vier gediplomeerde instructeurs rijker die marine-cursisten gaan opleiden voor het CWO-diploma zeezeilen en kajuitjacht zeilen.

Het begon als een vrijetijdsbesteding voor het âs nachts in Den Helder overblijvende personeel (zogenaamde boordplaatsers), waar liefhebbers een zeilcursus konden volgen. Beginnende , maar ook meer ervaren, zeilers werden door (gespecialiseerde) collegaâs in hun vrije tijd theoretisch- en praktisch geschoold. Men werd voorbereid op het Klein Vaarbewijs 1 en 2 en het Marifooncertificaat.

Nu kunnen de cursisten worden opgeleid voor een CWO-diploma volgens het door het Ministerie van Onderwijs erkende CWO-opleidingsysteem. De KMJC is één van de weinige verenigingen die cursisten mag opleiden voor het CWO diploma zeezeilen waarmee een gedegen basis wordt gelegd voor het veilig op zee varen met zeiljachten.

Â