Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 29-10-2010

Autodief in kraag gevat

TILBURG - De politie heeft vanmorgen on de Dionisius Koolenlaan een 32-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal auto. De verdachte is op het bureau ingesloten.

Vanmorgen rond 06.30 uur ontving het personeel van de
gemeenschappelijke meldkamer de melding van een diefstal van een auto in de Kruidenlaan. De 19-jarige eigenaar had vanmorgen zijn auto gestart en ging daarna even terug de woning in. Toen hij weer buiten kwam, was zijn auto weg. Samen met een familielid zocht hij in de omgeving en trof op de Wandelboslaan zijn auto rijdend aan.
Gewaarschuwde agenten lukte het de auto in de Dionisius Koolenlaan aan de kant te zetten. De 32-jarige bestuurder werd direct ingerekend.

Dronken automobilist verzet zich

TILBURG - De politie heeft rond middernacht op de Ringbaan Zuid een 45-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Tijdens controle bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Nadat hem zijn rijbewijs gevraagd was gaf de Tilburger aan het document niet ter inzage te willen geven. Tijdens de aanhouding gedroeg hij zich recalcitrant, werkte niet mee en beledigde de agenten. Om de man onder controle te krijgen legden de agenten hem de handboeien aan. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 480 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Tilburger bedreigt medewerker zorginstelling

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in het Jan Wierhof een 46-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. Rond 15.15 uur sprak een medewerker van de zorginstelling de man aan en vroeg hem te vertrekken. De Tilburger was het daar niet mee eens. Hij bedreigde de medewerker woordelijk en maakte slaande bewegingen in zijn richting. De politie werd geïnformeerd die de man meenam naar het bureau.

Auto buit bij woninginbraak

TILBURG - Bij een woninginbraak vannacht in de Bingelradestraat is onder andere een auto van het merk Mercedes, kleur zwart, voorzien van het kenteken 40-LV-TB buit gemaakt. De politie heeft het voertuig landelijk laten signaleren.

De bewoner betrapte rond 04.30 uur in zijn woning op de
benedenverdieping een inbreker. Bij het zien van de bewoner koos de man het hazenpad. De politie werd geïnformeerd die een zoektocht in de omgeving instelde. Een buurtbewoner had twee onbekende mannen weg zien rennen. Hij had het duo te voet achtervolgd maar verloor ze uit het oog. De daders waren via het forceren van een raam aan de voorzijde de woning binnen gekomen. In de woning werden onder andere autosleutels weggenomen. Eén auto van de bewoner was geopend en doorzocht. Een andere auto, de Mercedes, die voor de deur geparkeerd stond was weggenomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 29-10-2010 13:39 | © Regio Midden en West Brabant |