Gemeente Voorschoten

s
Inspraakavond concept Subsidieplan goedbezocht

Op dinsdag 26 oktober hield de gemeente Voorschoten een inspraakavond voor het concept Subsidieplan 2011-2016. In het Subsidieplan staat voor welke activiteiten gemeentelijke subsidie aangevraagd kan worden. Alle organisaties die gemeentelijke subsidie ontvangen, waren voor deze avond uitgenodigd. Binnenkort volgt een uitgebreid verslag van de bijeenkomst.

Opzet van de avond

Na een korte introductie is de groep opgesplitst in vijf deelgroepen volgens de indeling uit het subsidieplan (Ouderen, Jeugd, Sport en vrijetijdsbesteding, Cultuur, Gezondheid en maatschappelijke dienstverlening). De aanwezigen hadden van tevoren al aangegeven op welk onderdeel zij wilden inspreken. Aan de hand van stellingen konden zijn hun mening geven over het betreffende onderdeel.

Positief kritische houding

In totaal waren er zo'n 60 bezoekers op de avond. Opvallend was de betrokkenheid en positief kritische houding van alle aanwezigen. Meerdere organisaties gaven aan behoefte te hebben aan onderling contact om samen op onderdelen op te trekken of van elkaars expertise gebruik te kunnen maken. Enkele contacten zijn zelfs ter plaatse gelegd!

Creatieve inbreng

De gemeente Voorschoten is erg blij met de inbreng van alle aanwezigen. Op alle fronten dachten de aanwezigen creatief mee om kosten te beperken en inkomsten te verhogen. Daarnaast stelden organisaties kritische vragen over gemaakte keuzes. Met de suggesties voor het verbeteren van een aantal teksten in het subsidieplan, gaat de gemeente direct aan de slag. De bijdragen van de vele aanwezigen zorgen zo voor een verdere aanscherping van het concept-subidieplan en het nogmaals overwegen van enkele gemaakte keuzes.

* 29 oktober 2010