Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 29 oktober

Alkmaar, 29-10-2010 o 14.00 uur

Inbrekers op heterdaad aangehouden (tevens homepagebericht)

Hoogkarspel, vrijdag 29 oktober 2010.

Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 29-jarige man uit Nieuwegein zijn vrijdagochtend op heterdaad aangehouden op de Oosterwijzend. Agenten waren rond 01.30 uur op het NS-station waar zij een man in de fietsenstalling zagen, die zich verdacht gedroeg. Hij had een rugzak bij zich die de agenten wilden controleren. In eerste instantie wilde de man de tas niet afgeven, maar deed dit uiteindelijk wel. Hij ging er echter gelijk ook vandoor. In de rugzak werden spullen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Er werden meerdere eenheden opgeroepen om te zoeken naar de man.

Bij de fietskluisjes zag een agent nog een rugzak staan. Hier bleek een man op zijn hurken te zitten. In de buurt waar hij zat werden mobiele telefoons aangetroffen en een spelcomputer.

De gevluchte man werd door agenten aangetroffen in de sloot langs de Oosterwijzend. Hij werd gesommeerd uit het water te komen. Hij voldeed hieraan. De 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden.

Een politiehond speurde de omgeving af. In de bosschages werden inbrekersgereedschap en persoonlijke bescheiden aangetroffen. Na verder speuren kwam de hond terecht bij een woning in de omgeving aan de Oosterwijzend. Hier bleek aan de achterkant van het pand een raam geforceerd te zijn. Tijdens het onderzoek kwam de bewoonster polshoogte nemen. Zij en haar man hadden nog niets gemerkt van de inbraak.

Poging woningoverval

Den Helder, vrijdag 29 oktober 2010.

Vrijdagochtend rond 02.50 uur probeerde een man een woning aan de Ligusterstraat te overvallen. De 43-jarige bewoonster had net visite gehad toen er bij haar op het raam werd geklopt. Zij deed open omdat ze dacht dat haar visite was terug gekomen. Er stond echter een gemaskerde man voor de deur. Hij gaf aan dat hij geld wilde. De vrouw gaf aan dat ze dit niet had en gaf hem een elleboogstoot. De man gaf haar hierop een harde duw waardoor zij ergens tegen aan viel en haar pols brak. De man rende hierna weg.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Ligusterstraat vrijdagochtend iets verdachts gezien? Neemt u dan contact met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Drankrijders

Tuitjenhorn, vrijdag 29 oktober 2010.

Rond 00.30 uur werd op de Kalverdijk een 46-jarige automobilist uit Tuitjehorn aangehouden als verdachte van rijden met drank op. De man moest mee naar het bureau en blies daar 340 ug/l (tot 220 toegestaan). De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Zwaagdijk, donderdag 28 oktober 2010.

Rond 21.20 uur werd op de Markerwaardweg een 35-jarige automoblist uit Polen aangehouden als verdachte van rijden onder invloed van drank. Hij blies aan het bureau 455 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Fietsster krijgt klappen, politie zoekt getuigen

Noord-Scharwoude, donderdag 28 oktober 2010.

Rond 09.00 uur is een 44-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude met haar fiets klem gereden door een onbekend gebleven automobilist. Het slachtoffer kreeg enkele klappen en trappen waarna de Noord-Afrikaanse verdachte er in zijn zwarte terreinwagen vandoor ging. De vrouw is behandeld door haar huisarts die enkele zellingen en kneuzingen constateerde.

De vrouw fietste over de Voorburggracht toen de automobilist , die vanuit een uitrit kwam, haar voorrang moest verlenen. Hierna probeerde de man de vrouw met zijn auto herhaaldelijk de kant in te drukken. Bij de kruising met de Provincialeweg N504 was de vrouw het zat en sloeg ze met haar hand op het dak van de auto. Toen zij met de automobilist de kruising over was gestoken reed hij haar echt klem en kwam hij boos op haar af. De vrouw had van zijn auto af moeten blijven zo schreeuwde hij waarna hij haar te lijf ging en enkele klappen in haar gezicht en trappen tegen haar benen gaf. Hierna stapte hij in zijn auto en reed weg. De vrouw bleef licht gewond en geschrokken achter.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement:

Man met getinte huidskleur, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, leeftijd ongeveer 20 jaar, had een rond gelaat, zwart kort krullend haar met een matje in de nek. De man droeg zwarte kleding en een jas met een bontkraag. Hij reed in een zwarte, Jeep-achtige auto.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Voorburggracht donderdagochtend iets verdachts gezien? Neemt u dan contact met de politie in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhoudingen na vernieling fiets

Bovenkarspel, donderdag 28 oktober 2010.

Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat er door een groepje jongelui een fiets zou worden vernield voor de hoofdingang van winkelcentrum De Middend. Agenten parkeerden hun auto bij het gemeentehuis aan de Stationslaan en waren er nog getuige van dat één van de jogneren, een jongeman, tegen de fiets aan trapte. Bij het zien van de agenten renden de verdachten alle kanten op maar twee meisjes van 15 en 16 jaar uit Bovenkarspel konden worden aangehouden. Zij konden zich niet legitimeren en zijn voor de nacht opgesloten in verband met een nader onderzoek. Hun verzorgers zijn in kennis gesteld.

Heling fiets

Alkmaar, donderdag 28 oktober 2010.

Rond 11.15 uur zagen agenten op de Museumstraat een 48-jarige verdachte man uit Alkmaar op een fiets rijden. Het slot van de fiets was bewerkt. Nadat hij was aangehouden bleek dat hij de nette fiets voor slechts 20 euro had gekocht van een onbekend gebleven persoon. Bij controle bleek de fiets vijf jaar geleden was gestolen in Alkmaar. De politie neemt nog contact op met de eigenaar en tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt wegens heling.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

Alkmaar, donderdag 28 oktober 2010.

Rond 15.15 uur hielden agenten op de Dijk een 28-jarige man uit Wormer aan als verdachte van diefstal van een fiets. Hij had het karretje meegenomen vanaf de Laat. De verdachte had wat wiet, twee pillen en een wikkel speed bij zich. Deze drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd na verhoor heengezonden.

Twee aanhoudingen wegens opstaande straffen

Den Helder, donderdag 28 oktober 2010.

Rond 10.50 uur zagen agenten op de Boerhaavestraat een 50-jarige man uit Den Helder fietsen. Van hem was hen bekend dat hij nog twee geldboetes moest betalen wegens verkeersovertredingen. De fiets waarop hij reed leek te zijn gestolen (doorgeslepen slot) maar van die diefstal was geen aangifte gedaan. Nadat de man voor 100 euro aan boetes had afgerekend werd hij heengezonden.

Later op de avond, rond 21.00 uur, zag een andere agent op de Beatrixstraat een andere bekende man lopen. Dit ging om een 24-jarige man uit Den Helder van wie bekend was dat hij nog een gevangenisstraf uit moet zitten van 210 dagen. Toen de agent de man beetpakte en hem aan wilde houden rukte hij zich los. Met assistente van andere collegas kon de man worden overmeesterd. Tijdens zijn aanhouding schold de man de agenten de huid vol. Hij is opgesloten in een cel en krijgt tevens een proces-verbaal wegens belediging.

Inbreker overlopen

Bergen, donderdag 28 oktober 2010.

Rond 11.55 uur zag een buurvrouw aan de Kerkelaan dat er in een woning werd ingebroken. Bij het zien van de vrouw vluchtte de verdachte. Hij bleek aan de achterkant van het woonhuis flinke schade te hebben veroorzaakt maar heeft vermoedelijk niets weg kunnen nemen.

De blanke man is tussen de 30 en 40 jaar oud, had rossig kort en warrig haar en een bol gelaat. Hij was tussen de 1,80 en 1,90 meter lang en droeg een bruine suède jas, een blauwe spijkerbroek en donkere sportschoenen. Hij reed weg in een donkere auto, vermoedelijk van het merk Opel.

Brommer weg onder bedreiging taser

Alkmaar, vrijdag 29 oktober 2010.

Vannacht rond 00.20 uur werd van een 18-jariger jongeman uit Alkmaar op het Waagplein een bromfiets afhandig gemaakt onder bedreiging van een stroomstootwapen, een zogenaamde taser. De Antilliaans ogende dader ging er met de brommer, een rode Vespa Ciao met een zwarte bagagedrager, vandoor in de richting van de Mient.

Het slachtoffer kwam op voor een dronken vriend die werd omringd door een groep van een man of tien op het Waagplein. Hij had de indruk dat ze hem wilden bestelen en nam hem mee naar zijn brommer om hem thuis te brengen. Hierna werd door de verdachte de taser in de nek van de dronken vriend gezet en kreeg hij een stroomschok. Hij moest zijn telefoon afgeven, zo was de eis. Hiertoe kwam het niet want de dronken jongen zag kans weg te rennen. Hierna richtte de dader zich op het 18-jarige slachtoffer. Onder bedreiging van het stroomstootwapen stapte hij op zijn brommer en reed weg.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement:

Getinte Antilliaanse man van ongeveer 20 jaar met donkere dreadlocks in een staart. Hij is ongeveer 1,75 meter lang, heeft een normaal postuur. Hij droeg een beige donsjas tot over zijn heup.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Waagplein vannacht iets gezien? Neemt u dan contact met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vrouw gewond bij eenzijdig auto-ongeval

Schagen, donderdag 28 oktober 2010.

Rond 18.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Kanaalweg. Een 26-jarige automobiliste uit Oudesluis raakte vermoedelijk met haar auto in de berm en bij het tegensturen verloor ze de macht over het stuur van haar auto.

Ze ging door de berm en kwam in een sloot terecht. De brandweer heeft het dak van de auto gezaagd om de vrouw te kunnen stabiliseren en bevrijden. Ze is met nek en beenklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Alcoholcontrole zonder drankrijders

Dirkshorn, donderdag 28 oktober 2010.

De politie kijkt tevreden terug op een alcoholcontrole op de Dorpsstraat tussen 18.30 en 21.00 uur. Alle 145 gecontroleerde automobilisten gingen namelijk vrijuit.

Aanrijding met letsel

Zwaagdijk, donderdag 28 oktober 2010.

Rond 19.00 uur vond er een aanrijding met gewonden plaats tussen twee personenautos op de kruising Westfrisiaweg-Noorderboekert.

Een 62-jarige automobilist uit Oestgeest reed vanaf de Noorderboekert de kruising op en kwam in botsing met een 44-jarige automobilist uit Andijk die over de Westfrisiaweg reed en kwam uit de richting van Hoorn.

Bij de man uit Oestgeest zat ook zijn vrouw in de auto en een driejarige kleinzoon. Zij werden alle drie naar het ziekenhuis vervoerd. De man had verwondingen aan zijn benen en handen, zijn vrouw brak haar borstbeen. De kleinzoon werd na controle uit het ziekenhuis ontslagen. De automobilist uit Andijk kwam met de schrik vrij.

De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten total loss. De politie onderzoekt of één van de partijen door rood licht is gereden.

Grote fietsverlichtingscontrole

Den Helder, donderdag 28 oktober 2010.

Zoals de Politie Noord-Holland Noord eerder deze week heeft aangekondigd worden er de komende tijd op diverse plaatsen in de regio fietsverlichtingscontroles gehouden. Belangrijk doel is om het aantal aanrijdingen met gewonden terug te brengen.

Jaarlijks vallen er in Nederland zon 25 doden en 1000 gewonden als gevolg van het ontbreken van verlichting bij fietsers.

Uit onderzoek blijkt dat al tweederde van de fietsers gebruik maakt van goede verlichting. Bij jongeren tussen de 13 en 25 jaar is dit slechts de helft. Daarom is het ministerie van Verkeer en Waterstaat deze week ook een landelijke campagne begonnen, gericht op jongeren en onder het motto val op met je fiets (www.valopmetjefiets.nl)

Tijdens een controle op de Middenweg tussen 18.30 en 20.30 uur kregen 23 fietsers een bekeuring van wegens het rijden zonder licht (35 euro, beneden de 16 jaar is het boetebedrag 18 euro). Tevens werden 10 fietsers betrapt op het rijden door rood licht en kregen 4 bromfietsers een bon omdat hun brommer opgevoerd was.