Gemeente Bergambacht


Begroting 2011: Gemeente Bergambacht financieel kerngezond.
---

De Begroting laat voor 2011 een overschot zien van 120.000,- In 2014 wordt zelfs een overschot verwacht van 340.000,-. Met de overschotten is Bergambacht in staat de aangekondigde bezuinigingen van het Rijk op te vangen.
Voor 2011 kunnen de inwoners van Bergambacht een lichte daling tegemoet zien van de gemeentelijke lasten. Ook zijn geen ingrijpende bezuinigingen noodzakelijk.

Het betekent ook dat alle plannen en projecten uit de Structuurvisie onverminderd doorgaan. Hiervoor is voldoende geld gereserveerd. Het motto is, aldus het college: blijven werken aan een vitale, leefbare en bestuurskrachtige gemeente

De OZB wordt, voor het 6^de achtereenvolgende jaar, alleen met de inflatiecorrectie gecorrigeerd. De rioolheffing gaat met 15 euro naar beneden. Gemiddeld betalen inwoners vier euro minder dan in 2010. Opmerkelijke plannen
Woningbouwplannen waaronder de Secr. Schipperstraat, t Slot, t Ingse Hof ll, Dijklaan West ll en de Kromme Draai zijn of worden ontwikkeld of gaan van start. Bedrijventerrein de Wetering wordt uitgebreid met 11 hectare en als ontsluiting op de N210 wordt een rotonde aangelegd. Momenteel wordt onderzocht of een fiets- en voetgangerstunnel onder de N210, nabij de rotonde Dijklaan, technisch mogelijk is. Oversteken wordt hierdoor een stuk veiliger.
Met de provincie is overeenstemming bereikt over de aanleg van een Parallelweg langs de N207. Hierdoor hoeft landbouwverkeer niet langer door de bebouwde kom te rijden. De aanleg vindt, zo is de verwachting, gelijktijdig plaats met het grootonderhoud (door de provincie) in 2012.
De nieuw aan te leggen woonwijk Dijklaan-West ll (124 woningen)krijgt een ontsluitingsweg richting de Veerweg. QuaWonen bouwt hier onder andere appartementen in de sociale sector.

Zwembad Scharlesooi, dat al sinds 1930 bestaat, ondergaat een grondige renovatie. Er is het gemeentebestuur veel aangelegen deze voorziening te behouden.

Ook Bergambacht moet in 2011 over een Centrum Jeugd en Gezin (CJG) beschikken. In iedere kern komt een CJG op de locatie waar nu ook spreekuur wordt gehouden van jeugdgezondheidsorganisaties.

De gemeente heeft volgens de landelijke norm recht op een parttime wijkagent extra. Het politieteam Krimpenerwaard krijgt er in totaal 12 agenten bij.

Het jeugd- en jongerenwerk wordt gecontinueerd. Initiatieven als het Jeugdinitiatief, activiteiten in de nieuwe jongerenruimte in Berkenwoude gaan onverminderd door. Ook in 2011 wordt 15.000 beschikbaar gesteld voor het project begeleiding & aanpak overlast gevende jongeren.

Zinvolle vrijetijdsbesteding voor kinderen zorgt ervoor dat ze sociale contacten opdoen, creativiteit ontwikkelen en meer bewegen. Verenigingen en sportclubs worden gestimuleerd op een laagdrempelige manier sport en cultuuractiviteiten aan te bieden. Hiervoor kunnen zij subsidie aanvragen.
Maandag 8 en donderdag 11 november behandelt de gemeenteraad de Begroting 2011. Aanvang beide dagen om 19.00 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Begroting 2011 download

---