Directeur Ton Hanselaar verlaat KWF Kankerbestrijding

29/10/2010 14:08

KWF Kankerbestrijding

Amsterdam, 29 oktober 2010 - Ton Hanselaar, sinds 2002 algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding, verlaat de organisatie om per 1 januari 2011 voorzitter van de Raad van Bestuur van de stichting Pantein te worden. Hoewel Ton Hanselaar nog zeer veel mogelijkheden ziet bij KWF Kankerbestrijding, wil hij de kans om aan deze zorginstelling leiding te gaan geven, niet voorbij laten gaan. Hij verlaat KWF Kankerbestrijding in de wetenschap dat KWF Kankerbestrijding er zowel financieel als inhoudelijk goed voor staat.

KWF Kankerbestrijding is met 95,7 miljoen euro (2009) aan inkomsten de grootste fondsenwervende organisatie van Nederland. Haar maatschappelijke betekenis is groot, met name voor patiënten met kanker. De organisatie financiert een fors deel van het wetenschappelijk onderzoek naar kanker (ruim 80 miljoen euro in 2009). Daarnaast geeft KWF Kankerbestrijding voorlichting aan algemeen publiek en patiënten en ondersteunt zij patiëntenorganisaties (ruim 17 miljoen euro in 2009).

Als directeur heeft Ton Hanselaar een grote bijdrage geleverd aan de groei van de organisatie en haar inhoudelijke positionering.