Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Mogelijke babbeltruc

Alphen aan den Rijn, 29-10-2010 o De politie heeft donderdag 28 oktober een melding gekregen van een echtpaar uit de Handelhof, dat die avond twee mannen aan de deur had die zich uitgaven voor medewerkers van de belastingdienst. De mannen droegen blauwe uniformen met de tekst belastingdienst en zeiden dat zij nog niet ingeleverde gegevens kwamen ophalen.

Het overrompelde echtpaar gaf een kopie van de belastingopgave mee maar vertrouwde het achteraf niet. De melders belden de belastingdienst. Die vertelde dat er voor dit soort zaken nooit medewerkers van de belastingdienst aan de deur komen. Hierop meldde het echtpaar het voorval aan de politie, omdat het vermoedelijk om een babbeltruc gaat. Het signalement: Beide mannen waren blank en hadden een gezet postuur met een lengte van ongeveer 1.74 meter.

Babbeltruc De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te controleren.

Tip de politie De politie raadt iedereen sterk aan om onbekende niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.