Stadsdeel Amsterdam-Noord

Inburgeren op maat

29 oktober 2010

Wilt u inburgeren maar past het lesaanbod niet goed bij uw persoonlijke situatie? Dan is het Persoonlijk Inburgeringsbudget (PIB) misschien iets voor u.

Met het Persoonlijk Inburgeringsbudget kunt u taallessen, coaching of andere activiteiten op maat inkopen. Zodat het inburgeringstraject beter past bij uw persoonlijke situatie en ambities.

De gemeente zet het PIB tot 2011 in als proef. Om u extra mogelijkheden te geven om Nederlands te leren en te leren over de Nederlandse samenleving. Het einddoel van het PIB is het behalen van het inburgeringsexamen of het staatsexamen I of II.

Voor wie is het PIB bedoeld?

Iedereen die geen optimaal maatwerk kan krijgen binnen het gebruikelijke inburgeringsaanbod, kan in aanmerking komen voor het Persoonlijk Inburgeringsbudget. U kunt bijvoorbeeld een inburgeringstraject op maat nodig hebben omdat u een drukke ondernemer bent, in ploegendienst werkt of omdat u mantelzorger bent. Het kan ook zijn dat u een fysieke beperking heeft, dat u bijvoorbeeld slecht hoort of ziet.

Hebt u interesse?

Hebt u een uitkering en interesse in het PIB? Neem dan contact op met uw klantmanager. Hebt u geen uitkering? Dan kunt u terecht bij de Taalwijzer in uw eigen stadsdeel. Wanneer blijkt dat u in aanmerking komt voor het PIB, doorloopt u met een inburgeringsconsulent de procedure.

Tot 1 januari 2011 kunt u een Persoonlijk Inburgeringsbudget aanvragen.