Landstede

Nieuwe locatie mbo-opleidingen in Flevoland

De studenten van Verpleging & Verzorging en Maatschappelijke Zorg van Landstede hebben onderdak gevonden in het gebouw van de Kamer van Koophandel in Lelystad. De studenten zijn blij met de nieuwe, grotere leerplek die ze delen met Hogeschool Windesheim. De komende jaren gaan meer opleidingen gebruikmaken van de nieuwe locatie aan het Ravelijn.

In september 2009 startte Landstede de opleiding Mbo-Verpleegkundige en Verzorgende in het MC Zuiderzee ziekenhuis. Al snel bleek de werk- en leerruimte te klein en werd gezocht naar een groter onderkomen.

Coördinator en docent Arlene Voogd vertelt: De afgelopen twee jaar is er hier in Flevoland ontzettend veel gebeurd. Natuurlijk waren er in het begin wel wat kinderziektes, maar inmiddels zijn de studenten erg enthousiast over onze opleidingen in Flevoland.

Voordelen
Eén van de grote pluspunten van Landstede-opleidingen in Flevoland is dat veel studenten nu niet meer naar Harderwijk ('over de dijk') hoeven om lessen te volgen. Voor veel studenten is dat een groot voordeel. Daarnaast kunnen Flevolandse studenten nu ook dichtbij hun opleiding stagelopen, zegt Voogd.

De samenwerking met Hogeschool Windesheim biedt de studenten de mogelijkheid om op dezelfde locatie verder te leren na het behalen van hun mbo-diploma. Inhoudelijk werken Landstede en Windesheim al samen door gezamenlijke modules aan te bieden.

Meer opleidingen
Momenteel telt Landstede Flevoland 38 studenten Mbo-Verpleegkundige en Verzorgende, daarnaast nog negen deeltijdstudenten Maatschappelijke Zorg. Naar verwachting worden de opleidingen in Flevoland in september 2011 aangevuld met de opleiding Kinderopvang. In september 2012 zullen ook de opleidingen ICT & Creatieve Vormgeving een plek vinden in Lelystad.