Nederlandse Tafeltennisbond


Laatste acht enkelspel open klasse eindstation Gerben Last en Kelly van Zon
28-10-2010

Gerben Last en Kelly van Zon hebben niet kunnen stunten bij de wereldkampioenschappen SB in het Zuid-Koreaanse Gwangju. De Nederlandse tafeltennissters wonnen donderdag knap hun achtste finale wedstrijden in de open klasse enkelspel. In de kwartfinales was de Chinees Ge Yang (3-1 tegen Last) en de Française Thu Kamkasomphu (3-0 tegen Van Zon) te sterk.

Gerben Last in actie bij de WK SB in het Zuid-Koreaanse Gwangju. (FOTO: © IPTTC / NTTB)

Last begon op de tweede dag van de wereldkampioenschappen tegen Linus Karlsson uit Zweden. In een gelijk opgaande strijd is het Gerben Last die telkens op de beslissende momenten zijn sterke forehand aanval in stelling kan brengen. In de derde game kan de Zweed de winst naar zich toe trekken. In de vierde loopt hij echter weer achter de feiten aan en verliest de laatste game met 11-4. Last bereikt hierdoor de kwartfinale.

In de kwartfinale is paralympisch kampioen Ge Yang uit China de tegenstander. Last speelt een zeer goede wedstrijd en pakt de eerste game met 11-9. De verschillen zijn klein en de Nederlander kan prima mee met de sterk spelende Chinees, die uiteindelijk de wedstrijd toch met 3-1 wint.

Kelly van Zon begon haar achste finale tegen de Poolse Malgorzata Grzelak. Vanaf het eerste punt was de Dongense degene die het initiatief in de wedstrijd had. Na de afgetekende winst in de eerste game was de start in de tweede game wederom voortreffelijk. In het tweede gedeelte daarvan liet Van Zon de Poolse terugkomen, maar won de game alsnog met 11-9. In de derde game kwam de Nederlandse niet meer in de problemen en bereikte de kwartfinale.

Daarinwas Thu Kamkasomphu uit Frankrijk de tegenstander. Zowel in de eerste als in de tweede game doen de dames niet voor elkaar onder. Op de beslissende momenten gaan de punten naar de Française (9-11, 9-11). In de derde game kan Van Zon tot 4-4 bijblijven, daarna is het Thu Kamkasomphou die de wedstrijd dicteerde. De Nederlandse verloor met 3-0 en is uitgeschakeld voor een medaille in de open klasse.

Vrijdag t/m zondag worden in Gwangju de enkelspel wedstrijden per klasse gespeeld. De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

NTTB/HH/JL