Gemeente Zutphen

Nieuw presentatieprodium in Zutphen

Afgelopen vrijdag werd de GMB-zaal (de voormalige Muzezaal, gelegen op de 2e etage in gebouw de Hanzehof) geopend. Deze is met behulp van sponsor en naamgever GMB en een gezamenlijke inspanning van de Hanzehof en de Muzehof omgevormd tot een concert- annex theaterzaal. De zaal bevindt zich boven de passage van de Hanzehof en leidde jarenlang een slapend bestaan; af en toe vonden er muzikale activiteiten plaats.

Presentatiepodium

De zaal is primair bedoeld voor de Muzehof en Hanzehof, voor leerlingen van het kunstcentrum en beoefenaren van amateurkunst in Zutphen en omgeving. Maar ook bedrijven, die een presentatiepodium zoeken, kunnen hiervan gebruik maken. Hiermee zijn in één klap de mogelijkheden voor kleinschalige podiumkunst in Zutphen sterk verbeterd.

Deze zaal kan voor toekomstige generaties een springplank betekenen naar een mogelijke professionele carrière of als startpunt van een leven met muziek, dans of theater.

Faciliteiten

Hanzehof BuhrmannUbbens-zaal en Buitensociëteit en de Burgerzaal zijn voor veel amateurverenigingen te groot en te duur, terwijl Hanzehof Luvata-zaal en het Luxor-(film)theater weer te klein is of beperkte faciliteiten bieden. De GMBzaal bevat een aantal faciliteiten waardoor het mogelijk is geworden podiumactiviteiten te organiseren. De zaal bevindt zich met een capaciteit van 100 tot 120 toeschouwers in het middensegment. Kosten (kale) zaalhuur voor een avond: circa 130 euro. De al aanwezige bar is behouden, zodat er ook in deze ruimte een drankje genuttigd kan worden.

Ook popbands en rappers kunnen hiervan gebruik maken op voorwaarde dat ze geen overlast bezorgen aan andere gebruikers van Hanzehof of Muzehof. Zo is een hiphopfeest een van de eerste activiteiten in de nieuwe zaal waarvoor mogelijk een doorlopend programma in elkaar wordt gezet.