D66

vrijdag 29 oktober 2010

Europese maatregel biedt corporaties duidelijkheid

D66 ziet de uitvoering van de Europese maatregel die woningcorporaties helpt sociale huurwoningen toe te wijzen als een goede ontwikkeling. De Tweede Kamer steunde in meerderheid de maatregel die stelt dat mensen met een inkomen van 33.000 euro in elk geval recht hebben op een sociale huurwoning. D66-Kamerlid Wonen Kees Verhoeven: "Goed nieuws en een mooi resultaat. Zowel in Europa als in de Tweede Kamer hebben we gepleit voor een gelijk speelveld en een beter functionerende woningmarkt. Dit is een stap in de goede richting."

Broodnodig

Volgens Verhoeven biedt het corporaties duidelijkheid terwijl private partijen een eerlijke kans op de woningmarkt krijgen. "Particulieren krijgen nu meer kans om het middensegment in de huurmarkt op te bouwen. De uitvoering van de maatregel moet er verder op gericht zijn de kwetsbare groepen van iets boven de 33.000 euro ook te bedienen."

Europa

Ook in Europa stemt de maatregel tot tevredenheid. Fractievoorzitter van D66 in het Europees Parlement Sophie in 't Veld : "Zo voorkomen we dat commerciële activiteiten met belastinggeld worden bekostigd. De nationale overheid is verantwoordelijk voor een gezonde woningmarkt waar alle groepen toegang hebben tot een fatsoenlijke woonruimte."