Project Gemeente Westland

adoptie-rotondes ingericht

Eerste adoptie-rotondes ingericht

Publicatiedatum: 29-10-2010

Begin november worden de eerste geadopteerde gemeentelijke rotondes ingericht. Het gaat om rotondes in Honselersdijk (Moddermanplein/Molenlaan), Naaldwijk (Verdilaan/Secr. Verhoeffweg) en 's-Gravenzande (Rijnvaartweg/Kon. Julianaweg). Deze drie rotondes zijn geadopteerd door Albert Heijn Koornneef en René Don Tuinideeën.

Begin 2010 is de gemeente Westland gestart met het peilen van de interesse bij Westlandse organisaties om een van de 15 gemeentelijke rotondes te adopteren. Door de inrichting van een rotonde te verzorgen, kunnen organisaties een creatieve en directe bijdrage leveren aan de uitstraling van de gemeente Westland. Tientallen organisaties meldden zich voor adoptie aan. Na het verlenen van de voorlopige opties, zijn de beoogde adoptienemers aan de slag gegaan met hun ontwerpen en onderhoudsplannen. Inmiddels zijn er drie rotondes definitief in adoptie gegeven. René Don en Albert Heijn Koornneef zijn de eerste bedrijven die hun plan tot uitvoering brengen.

Samenwerking
In een aantal gevallen hebben meerdere organisaties zich voor dezelfde rotonde ingeschreven. Dit heeft onder meer geresulteerd in een samenwerkingsverband tussen Lentiz|MBO Greenport en Alphen Olsthoorn Hoveniers voor de rotonde Kruisbroekweg/Secr. Verhoeffweg in Naaldwijk. De school heeft het maken van een inrichtingsontwerp geïntegreerd in het lesprogramma van de studenten van de opleiding Living & Design.