Belgische Federale Overheid



Nieuwe toepassingsgids over de GGO-reglementering

Datum: 29 oktober 2010

De tweede versie van de gids over de reglementering met betrekking tot het gebruik van Genetisch Gemodificeerde Organismen (GGO's) in de agrovoedingsindustrie is beschikbaar.

De gids is bestemd voor alle professionelen uit de agrovoedingsindustrie en behandelt op praktische wijze de verschillende maatregelen die moeten worden genomen om aan de wetgeving over GGO's te voldoen.

Deze gids is het resultaat van een samenwerking tussen BEMEFA (Beroepsvereniging van de mengvoederfabrikanten), FEDIS (Belgische Federatie van de Distributie-ondernemingen), FEVIA (Federatie Voedingsindustrie) en de bevoegde Belgische overheidsinstanties (FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie, FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen).

Op Belgisch niveau illustreert deze aanpak de gemeenschappelijke wil om de toepassing van de wetgeving te vergemakkelijken. Zo krijgt de consument de waarborgen met betrekking tot informatie en voedselveiligheid waar hij recht op heeft.

Raadpleeg de 'Toepassingsgids met betrekking tot de GGO-regelgeving' op de website van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. (pdf, 52 p. - 1,3 MB)
Zie het origineel