Ministerie van Financiën

Gezamenlijke handhavingsactie havengebied Bolnes en Ridderkerk

Nieuwsbericht | 29-10-2010 | Belastingdienst

Op vrijdag 29 oktober 2010 heeft een team van de Douane, Belastingdienst, Arbeidsinspectie en Politie Rotterdam-Rijnmond (Zeehavenpolitie en District Rotterdam-West) een gezamenlijke handhavingsactie gehouden in het havengebied rondom Bolnes en Ridderkerk. De diensten controleerden in gecombineerde teams ieder op hun eigen taakgebied diverse bedrijven en personen.

Tijdens de actie werden 30 bedrijven en bedrijfsterreinen in deze havengebieden gecontroleerd. Er werd onder andere gecontroleerd op de mogelijke aanwezigheid van mistanden op fiscaal gebied, mogelijke smokkel bij in- uit- en doorvoer, milieudelicten en overtredingen van vreemdelingen- en arbeidswetgeving.

De handhavers hebben diverse overtredingen vastgesteld. Bij de controle heeft de Arbeidsinspectie drie illegaal tewerkgestelde Roemenen aangetroffen. Omdat bij het betreffende bedrijf eerder illegale werknemers werden aangetroffen, kan de boete voor dit vergrijp oplopen tot 100.000 euro. Daarnaast zijn bij controle van enkele panden onbekende logementen aangetroffen. Bouw- en woningtoezicht en de brandweer onderzoeken de legaliteit van deze locaties en de brandveiligheid. De Belastingdienst gaat nader onderzoek instellen bij drie bedrijven.

Bij het merendeel van de gecontroleerde bedrijven werden geen onregelmatigheden aangetroffen.