Vogelbescherming Nederland


Nieuws oktober 2010

Gouden Lepelaar voor Albert Ferwerda uit Friesland

Vrijdag 29 oktober 2010

Albert Ferwerda uit Giekerk (Friesland) is de winnaar van de Gouden Lepelaar 2010. Vogelbescherming Nederland reikt jaarlijks deze prijs uit aan een persoon die zich op uitzonderlijke manier heeft ingezet voor het beschermen van vogels. De heer Ferwerda zet zich al meer dan vijftig jaar in voor het beschermen van vogels in Friesland, zowel als vrijwilligers als beroepsmatig.

De heer Ferwerda ontving zojuist de prijs uit handen van Jan Grotenhuis, bestuurslid van Vogelbescherming Nederland. Hij krijgt de prestigieuze onderscheiding voor zijn uitzonderlijke inzet bij de bescherming van vogels. Hij doet dit al meer dan vijftig jaar, op zowel landelijk als regionaal niveau en zowel beroepsmatig als vrijwillig.

De heer Ferwerda is voorgedragen door vogelploeg `Grus Grus'. Zij omschrijven hem als een vogelaar in hart en nieren. De grote passie van de heer Ferwerda is de Wadden. Hier heeft hij in de loop der jaren verschillende beschermingsactiviteiten verricht en opgezet. In het dagelijks leven is hij opzichter bij het Fryske Gea, onder meer op Noord-Friesland Buitendijks. Ferwerda is verder oprichter van de jeugdvogelwacht in St. Annaparochie en vervult meerdere bestuursfuncties bij diverse vogelwachten.