Gemeente Schagen

Openstelling Thorbeckestraat voor het verkeer

Nieuw uiterlijk Thorbeckestraat De Thorbeckestraat is vrijdagmiddag 29 oktober weer opengesteld voor het verkeer. Aannemer VBK Groep is vanaf eind september bezig geweest met de reconstructie van de Thorbeckestraat. Doel van deze werkzaamheden was om de Thorbeckestraat om te vormen tot een mooie en veilige woonstraat waar minder verkeer doorheen rijdt en ook minder hard gereden kan worden. Dit is gedaan door één trottoir te verbreden, het te smalle parkeervak te verbreden en de rijweg te versmallen. Vrachtverkeer langer dan 8 meter is niet meer toegestaan in de Thorbeckestraat. Ook is de deklaag van de asfaltverharding vernieuwd. Deze was door het intensieve verkeer na 9 jaar behoorlijk verouderd. De bomen worden eind november geplant.

Autoverkeer van en naar het winkelcentrum moet meer een keuze maken. Wie aan de zuidzijde moet zijn, wordt gevraagd om via de grotere wegen aan de zuidkant te rijden. Autoverkeer dat aan de noordzijde van het centrum moet zijn, wordt gevraagd meer gebruik te maken van de grotere wegen aan de noordzijde. Daarnaast hoopt de gemeente dat meer mensen gebruik gaan maken van de fiets.

De laatste werkzaamheden aan de Langestraat en omgeving worden naar verwachting in november afgerond, evenals de laatste werkzaamheden aan de spoorwegovergang Hoep.

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Munniks van de gemeente, bij voorkeur per email: anton.munniks@schagen.nl.