Politie Gelderland-Zuid

Sein brandmeester in Weurt

Weurt, 29-10-2010 o Sinds vrijdagochtend woedde een zeer grote brand aan de Metaalweg in Weurt bij een vleesverwerkingsbedrijf. Hierdoor was Weurt lange tijd afgesloten voor verkeer. Aan inwoners van Weurt was geadviseerd om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden in verband met zware rookontwikkeling. Deze rookontwikkeling was tot ver in de omgeving waarneembaar. Het sein brandmeester is vrijdagmiddag tegen vier uur gegeven. Het afgesloten gebied, is rond half vier vrijgegeven.

De brand is onder controle, er is nog wel rookontwikkeling maar de brand breidt zich niet verder uit. Inwoners van Weurt kunnen nu het eerder afgesloten gebied weer in en uit. De vandaag opgestelde posten om verkeer tegen te houden in en rond Weurt, worden afgebouwd.

Informatie
Het publieksinformatienummer en persnummer die waren opengesteld voor vragen is vanaf nu niet meer bereikbaar. Maandagochtend kan men via het algemene nummer van de gemeente Beuningen met vragen terecht. Tot die tijd wordt de site van de gemeente Beuningen, www.beuningen.nl, gevuld met een lijst veel voorkomende vragen en antwoorden.

Brandresten
Mochten inwoners van Weurt in aanraking zijn gekomen met achtergebleven brandresten, kan men deze met water en zeep afspoelen. Zodra meer informatie bekend is, wordt dit vermeld op de site van de gemeente Beuningen, www.beuningen.nl.

Metingen
Er zijn vrijdag steeds metingen verricht om te bepalen of er schadelijke stoffen zich in de rook bevinden. Tot nu toe zijn er nog geen schadelijke stoffen gemeten in Weurt. Richting Betuwe zijn minimale, niet gevaarlijke organische verbrandingsproducten gemeten.

Oorzaak
Er zal nog technisch onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak van de brand. Daarnaast is de recherche bezig met een onderzoek naar de brand door bijvoorbeeld het horen van getuigen. Naar verwachting zullen beide onderzoeken nog een aantal dagen in beslag nemen.

Laatst gewijzigd 29-10-2010 18:17 | © Regio Gelderland-Zuid |