Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mecc Jazz Maastricht: nieuw en spannend

Op 29 en 30 oktober zal zich één van Nederland's grootste en meest creatieve jazzfestivals gaan afspelen in Maastricht. Het programma belooft een spektakel te worden en laat tientallen wereldbekende namen zien naast een keur van artiesten uit Limburg en de Euregio.

Ook heeft men de bekende Jazz Maastricht Promenade binnengehaald, waardoor Euregionale jazzmuzikanten en artiesten uit de wereld van toneel, film, opera en dans een podium krijgen. Het is de opzet de komende jaren zoveel mogelijk Maastrichtse culturele instellingen en opleidingen bij dit festival te betrekken. De plannen voorzien twee spannende dagen in het MECC, waar 12.000 bezoekers worden verwacht.

Het Mecc is voor dit festival omgebouwd tot een sfeervolle plaats met veel gezellige hoekjes en eten en drinken voor alle smaken. Er is heel veel geweldige muziek te beluisteren: veel te veel om in één artikel op te noemen. De meeste groepen of artiesten trekken op zichzelf al duizenden enthousiaste bezoekers.

Mecc Jazz Maastricht is het product van een nauwe samenwerking tussen Mecc, Maison van den Boer, Clockround Events (organisator van het The Hague Jazz festival)en Jazz Maastricht. Het Mecc heeft uitstekende faciliteiten om een grootschalig festival te huisvesten: eind jaren 80 was het de plek van het beroemde Jazz Mecca.

The Hague Jazz is qua omvang het tweede jazzfestival van Nederland. De organisatie heeft een netwerk van wereldberoemde artiesten en is gespecialiseerd in het verzorgen van grote manifestaties. Jazz Maastricht programmeert de Jazz Promenade, gewijd aan Euregionale artiesten en verbindingen tussen jazz, andere muziekstijlen en kunstvormen als theater, film, dans, en mode.


Noot voor redacties