Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT Rozendaal, 19 oktober 2010

Opening 29-ste Klompenpad Eeskooterpad in Otterlo

Op vrijdag 29 oktober vindt in Otterlo de feestelijke opening plaats van het 29-ste Klompenpad: het Eeskooterpad. Wethouder Roel Kremers van de Gemeente Ede en directeur Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland openen het 15 kilometerlange wandelpad, dat langs boerenerven, over historische wegen, door bossen en over heide gaat in het buitengebied van Otterlo. De opening vindt plaats om 14.00 uur bij Niesjeshof (familie Jansen), Apeldoornseweg 174 in Otterlo. Circus Klomp zal zorgen voor een vrolijk spektakel voor jong en oud. Daarna wordt een deel van de route gewandeld. Iedereen is van harte welkom. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Eeskooterpad is het vijfde Klompenpad voor de gemeente Ede. Dit pad is ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland en in samenwerking met de Gemeente Ede, Ministerie van Defensie, Het Nationale Park De Hoge Veluwe, enthousiaste vrijwilligers en particuliere grondeigenaren. Het Eeskooterpad maakt deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden. Het Eeskooterpad sluit aan op het Harscamperpad en het Beek- en Bultpad in de gemeente Ede.

Klompenpaden worden ontwikkeld door Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincie Utrecht en Gelderland. Samen met de streek ontwikkelen ze routes waar historische paadjes in ere worden hersteld en boerenland wordt opengesteld. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken wordt de leefbaarheid vergroot. Bovendien wordt de lokale economie versterkt door aan te sluiten bij lokale initiatieven als landwinkels, horeca en kamperen bij de boer. Doordat bewoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad wordt is het niet moeilijk om mensen te vinden die na realisatie van het pad regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden.

De brochure van Eeskooterpad is te koop bij de VVV's in de omgeving en bij café restaurant Waldhoorn. De route is in beide richtingen gemarkeerd met groene klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Meer informatie over de Klompenpaden is te vinden op www.landschapsbeheergelderland.nl en www.klompenpaden.nl.

Het Eeskooterpad is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland, de Gemeente Ede en de Nationale Postcode Loterij.