Gemeente Harenkarspel


Rioolreiniging en -inspectie in de Dorpsstraat en Parallelweg in Sint Maarten

Vrijdag 29 oktober wordt de hoofdriolering onder de Dorpsstraat en de Parallelweg in Sint Maarten geinspecteerd en gereinigd.

De resultaten van de camera-inspectie geven inzicht in de technische staat van de riolering.

Start en uitleg werkzaamheden
In opdracht van de gemeente Harenkarspel gaat Michel Doorn Rioolbeheer BV uit Andijk (behoudens onvoorziene omstandigheden) op vrijdag 29 oktober 2010 vanaf s morgens 7.00 uur tot s middags 17.00 uur in de Dorpsstraat en de Parallelweg reinigen en inspecteren.

Overlast
Wat merkt u van het schoonmaken en inspecteren? Doordat het hoofdriool met hoge druk wordt gereinigd, wil het wel eens gebeuren dat uw binnenriolering wordt leeggezogen of een ogenblik onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis, eenvoudig te verhelpen door alle kranen even te laten lopen. Hiermee worden de zwanenhalzen van de afvoerleidingen weer gevuld. In het andere geval kan het water omhoog komen of gaan borrelen in het toilet of de gootsteen. Doorgaans komt dit zeer zelden voor.

Om problemen te voorkomen kunt u het beste de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:


1. Om spetters door het opborrelende water te voorkomen, adviseren wij u tijdens de werkzaamheden de deksel van uw toilet te sluiten met een vuilniszak tussen de toiletpot en de deksel en de deksel te verzwaren. Doe dit met een zwaar voorwerp erop, zodat de deksel niet open gaat door de hoge druk.


2. Dek de afvoer van uw douche en zo nodig ook de overige afvoeren in uw huis af.


3. Spoel na de werkzaamheden uw WC door en laat uw kranen kort doorlopen om alle stankafsluiters te vullen.

U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van toilet, douche of wasmachine.

Planning
Omdat reinigingswerkzaamheden als deze van straat tot straat verschillen in tijdsduur, is het niet mogelijk om aan te geven op welk tijdstip wij bij uw bedrijf/woning in de buurt zijn.

Bent u overdag niet thuis, regel dan iets met uw buren of neem voordat u weggaat even de moeite om voorzorgsmaatregelen te treffen. Indien u bovengenoemde voorzorgsmaatregelen niet in acht neemt kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade.

Tot slot
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan het voorkomen dat het verkeer enig oponthoud ondervindt. Uiteraard doen wij er alles aan om de eventuele overlast tot een minimum te beperken. Om een goede bereikbaarheid tot de putten te krijgen vragen wij u om autos zo min mogelijk te parkeren in de nabijheid van de inspectie putten.

Heeft u nog vragen met betrekking tot de uitvoering van de werkzaamheden, neemt u dan gerust contact op met mevr. Edith Bakker op tel. nummer 0228-591515


Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600