Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

10 augustus 2010

Boekpresentatie over evolutie in Naturalis
Eerste exemplaren voor Ad Alblas en Cees Dekker

Op 29 oktober a.s. vindt de presentatie plaats van het boek Evolutie: Wetenschappelijk model of seculier geloof. De presentatie wordt gehouden in Naturalis te Leiden.

Het boek staat onder redactie van Alfred Driessen en Gerard Nienhuis en zal worden aangeboden aan ds. Ad Alblas, voorzitter van de Raad van Kerken in Leiden en prof. Cees Dekker, hoogleraar Nanoscience te Delft.

Evolutie: wetenschap versus geloof
In het boek Evolutie: wetenschappelijk model of seculier geloof schrijven wetenschappers die vol overtuiging werken met het evolutiemodel. Zij waarschuwen tegen overschatting van de wetenschap en de pretenties van het evolutiegeloof. Het is een uitdagend populair wetenschappelijk boek geworden over de grenzen tussen vakgebieden en de eerbiediging ervan. De auteurs laten zien dat geloof in een transcendente realiteit goed kan samengaan met het evolutiemodel, maar minder met alle filosofische conclusies die daaruit worden getrokken.

Presentatie 29 oktober
De boekpresentatie is gratis toegankelijk. Vanaf 14.45 uur is men welkom in Museum Naturalis, Darwinweg 2 te Leiden (Zaal Atelier). De presentatie duurt tot ca. 17.00 uur.

www.kok.nl

Noot voor de redactie -