Ingezonden persbericht



---

Begin persbericht

---

Winnaars Leids Cabaret Festival zijn te gek om los te lopen

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober strijkt het Belgische cabaretduo Ter Bescherming van de Jeugd neer in het Schiller Theater Place Royale in Utrecht. De winnaars van het Leids en Utrechts Cabaret Festival spelen om 20:30 uur het programma 'California'.

In hun nieuwe cabaretprogramma maken Dries en Tim op hun typerende, eigenzinnige manier meer dan ooit gebruik van hun achtergrond als psychologen. Om deze voorstelling te maken, worstelden ze zich door bergen psychologische literatuur, interviewden ze professors, therapeuten en patiënten, ze lieten zich opnemen in de psychiatrie en bezochten het orakel van de Heilige Franciscus van Assisi. Dit alles met slechts één enkel doel: een antwoord te vinden op de vraag: 'wie zijn wij en waar is onze pianist?'

Inderdaad, vroeger had Ter Bescherming van de Jeugd een pianist. Nu is hij er niet meer. Een toevalligheid, .of zit er meer achter? In ieder geval, Dries vindt het beter zo maar Tim wordt verteerd door een schuldgevoel.

'California' toont de driehoeksverhouding tussen de leden van een cabarettrio. Drie mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar de realisatie van hun verlangens, drie mensen die een ander pad kiezen naar dezelfde haven, drie goudzoekers op weg naar California.

"Er bestaan drie soorten mensen: neuroten, psychoten en perverten. Neuroten zijn verloren maar ze doen hun best om er toch nog iets van te maken. Psychoten waren al lang verloren en blijven door de mazen van het net van de maatschappij vallen. Perverten regeren, ze klimmen tot de bovenste sport van de maatschappelijke mesthoop en overtuigen met gemak de anderen van hun gelijk.

Tot welk van de drie behoor jij?"

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor beiden avonden. Kaarten zijn te reserveren bij het Schiller Theater Place Royale (www.schillertheater.nl ).


---

Einde persbericht

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: