Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groninger Studenten Cabaret Festival

Finalisten 24ste Groninger Studenten Cabaret Festival

Groningen - Donderdagavond 28 oktober was het de beurt aan de tweede groep halve finalisten van het 24ste Groninger Studenten Cabaret Festival. Een spannende avond. De avond draaide namelijk niet alleen om de optredens, maar ook om de bekendmaking van de drie finalisten.

Na een landelijke wervingscampagne en twee selectieweekenden ging het 24ste Groninger Studenten Cabaret Festival van start. De zes uitverkoren deelnemers gingen onder begeleiding van regisseuse Audrey Bolder aan de slag. Tijdens vier workshops perfectioneerden de zij hun programma en maakten de teksten messcherp. Als onderdeel van het leertraject doorstonden de halve finalisten daarnaast een zestal try-out voorstellingen om spel- en podiumervaring opdoen.

Deze week was het dan eindelijk zover, de week van het festival. De eerste dag van het festival was meteen een schot in de roos en ook vandaag was het publiek erg enthousiast over de kwaliteit van de deelnemers. Na de optredens en het gastoptreden van Jeffrey Spalburg brak het moment van de waarheid aan: de bekendmaking van de drie acts die het in de finaleavond tegen elkaar gaan opnemen. De jury, bestaande uit Adriaan Bruin, Hans Lansink, Liv Laveyne en Nico Baars, riep aan het eind van de avond de namen van de finalisten uit.

De drie finalisten van het 24ste Groninger Studenten Cabaret Festival zijn Dara Faizi, Maartje & Kine en Malt. Deze drie finalisten spelen morgen nog een keer hun programma. Op deze avond staan de felbegeerde Juryprijs, Karakterprijs en Publieksprijs op het spel. Een van hen mag zich op vrijdag 29 oktober winnaar noemen van het 24ste Groninger Studenten Cabaret Festival!

Dara Faizi: Dara Faizi wisselde op jonge leeftijd al meerdere malen van land en taal en belandde uiteindelijk in Nederland. Hij heeft altijd de wereld om zich heen geobserveerd. De drang om te observeren werd al snel uitgebreid met de noodzaak om te schrijven. Al zijn observaties komen samen op het podium, waar hij een bijzonder beeld van zijn denkwereld schets.

Maartje & Kine: twee van oorsprong klassieke muzikanten verdwaald in de wereld van cabaret: rood en blond, Noors en Nederlands en met een onstuitbare liefde voor de viool, accordeon en ukelele. Met een gezonde dosis zelfspot en een aanstekelijke vrolijkheid nemen Maartje & Kine iedereen mee in een energiek spel met muziek en absurde humor. Pure, pretentieloze kolder van een hoog niveau.

Malt: Philip Wynands, Stijn Jonasse en Coen van Hessen vonden elkaar in Utrecht en zijn zonder enige kennis van zaken maar gewoon begonnen. "Al snel bleek dat we goed op elkaar ingespeeld waren en dezelfde absurde humor hadden. Toen zijn we gaan knallen", aldus het trio. En knallen doen ze! Malt zet een energieke en absurde aaneenrijging van sketches en muziek naar, maar dan zonder rode draad!

Voor meer informatie over het festival en de deelnemers: www.gscf.nl

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht